Episcopul-vicar Benedict Bistriţeanul, la Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Rebra-Parva, la prima întâlnire a preoţilor responsabili cu activitățile de tineret din proiectul "Formator pentru formatori"

În perioada iulie 2022- martie 2023, Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, prin Sectorul de tineret, organizează un curs de formare pentru clericii responsabili cu activitățile de tineret în cadrul Eparhiei.
Cursul de formare, intitulat „Formator pentru formatori”, a debutat cu o primă întâlnire, în perioada 18-19 iulie 2022, la Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Rebra-Parva. Participanții au primit vizita Preasfințitului Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, care le-a transmis mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, precum și un cuvânt de învățătură, urmat de o sesiune de discuții și întrebări practice.
La acest curs participă 16 preoți responsabili cu activitățile de tineret, din cadrul celor nouă protopopiate ale Eparhiei, din județele Cluj și Bistrița-Năsăud.
Cursul de formare, care urmează a fi acreditat de către Ministerul Educației, este susținut de formatorii Bianca Elena Matei, director executiv al Institutului „Orthopraxis”, formator internațional, psihotraumatolog, consilier în adicții și asistent social, și Dana Matthews Bates, doctor în Teologie, președintele Institutului „Orthopraxis” și fondator al Fundației „Noi Orizonturi”.
În urma întâlnirii de debut de la Mănăstirea Rebra-Parva, organizatorii au prezentat programa modulelor și, împreună cu participanții, au stabilit programul întâlnirilor, modalități concrete de identificare a nevoilor tinerilor din fiecare protopopiat, precum și formularea a cel puțin 3 direcții strategice de intervenție: prin întâlniri săptămânale pentru coeziunea tinerilor, cateheze si organizarea de tabere.
În perioada celor șase luni de curs (iulie 2022 – martie 2023), grupul se va reuni în mai multe întâlniri (10 module/întâlniri) coordonate de către formatori, urmând a formula strategia de tineret din Arhiepiscopia Clujului, pentru următorii ani.
Responsabilii implicați în proiect și coordonare sunt: consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului, preotul Cornel Coprean, inspectorul eparhial de tineret al județului Bistrița-Năsăud, preotul Tudor Mudure-Iacob, inspectorul eparhial de tineret al județului Cluj, Oana Băilă, și responsabilul cu activitățile de tineret din Protopopiatul Dej, preotul Vlad Cristian Todoran.
Mai multe detalii aici https://bit.ly/3ITY9Yz
Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului
Foto credit: Ionuț Chifa

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5