Emoţiile debutului pentru cei peste 1800 elevi de la „Liviu Rebreanu"

Unitate etalon a învăţămâtului naţional, Colegiul bistriţean „Liviu Rebreanu" şi-a deschis porţile pentru elevii şi profesorii acestuia. În anul şcolar pe care-l începem, vor învăţa aici în jur de 1800 elevi, în 66 de clase la învăţământul primar, gimnazial şi liceal, la care se adaugă şi clasele pregătitoare.

Liceul bistriţean, cu o vechime de peste 100 de ani, are o tradiţie şi rezultate deosebite de-a lungul anilor. Numai în anul şcolar precedent, procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat s-a situat în jurul a 90%, iar la Evaluarea Naţională peste 500 de elevi au obţinut rezultate remarcabile. Prezenţa rebrenilor la olimpiadele judeţene şi naţionale s-a finalizat cu rezultate excelente, peste 60 de elevi obţinând premii şi medalii la fazele naţionale.

Elevii Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu" vor fi îndrumaţi şi educaţi de un puternic şi competent corp profesoral, 110 cadre didactice, cu grade didactice şi cu rezultate deosebite în pregătirea elevilor.

Festivitatea de deschidere din acest an a debutat cu intonarea Imnului Naţional, după care, directoarea liceului – Susana Gălăţean, a făcut o succintă prezentare a unităţii de învăţământ , apoi viceprimarul municipiului Bistriţa, Cristian Niculae a adresat un cuvânt de salut din partea conducerii administraţiei municipale. Protopopul Alexandru Vidican şi preotul prof. Lazăr Cozman au oficiat o slujbă de binecuvântare la început de an şcolar.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5