Emil Neia Lăcătuş: Mă întreb, dacă ura şi răutatea împotriva ţiganilor vor rezolva problemele din această ţară

Nu am citit cu stupoare, dar nici cu vădită teamă că niște anonimi au scris pe geamurile unei covrigării situate în centrul istoric al municipiului Bistrița – Moarte țiganilor!!!!

Am citit însă cu repulsie faptul că unii, tot anonimi, cer eutanasierea țiganilor, așa, cumva, ca noi, țiganii, să devenim câini, niște bieți câini. Cu toate aceste fapte, să știți că eu nu cer moartea nimănui, nici măcar eutanasierea câinilor, cu atât mai puțin a unor oameni. Dar, mă văd obligat în calitatea mea de țigan și de consilier județean să vă cer să aveți puțină decență, omenie și toleranță.

Tot în acest context, vă mai propun ceva domnilor anonimi: dacă vă simțiți curați, nepătați și credeți în Dumnezeu, ridicați piatra și loviți-ne. Vă stăm la dispoziție!!! Vă întreb, totuși, dacă ura și răutatea împotriva țiganilor vor rezolva multitudinea de probleme cu care se confruntă această țară.

Vă mai spun ceva cu toată sinceritatea – nu există pădurea fără uscături, iar, eu știu că și etnia pe care o reprezint are uscăturile ei, dar vă garantez cu mâna pe inima mea de român că sunt țigani intelectuali, artiști, cântăreți, ingineri, agenți economici și, care trăiesc de pe urma exclusivă a muncii lor.

Fac pe această cale, un apel către instituțiile abilitate și autoritățiile locale și județene să intervină ferm, trecând la monitorizarea acestor acte huliganice, asta, pentru a preveni un conflict interetnic.

Nu voi încheia aceast mesaj către toții locuitorii județului Bistrița-Năsăud, înainte de-a vă cita din Sfânta Biblie, că tot suntem creștini, textul citat fiind de la Romani 13 și vorbește despre ”Îngăduința creștinească” – ” Dar pentru ce judeci tu pe fratele tău? Căci toți ne vom înfățișa înaintea scaunului de judecată al lui Hristos”!

Emil Neia Lăcătuș, președinte Partida Romilor PE B-N

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5