Elevii de la şcoala europeană din Salva, în vizită la Palatul Parlamentului şi la Guvern. Gazde le-au fost deputatul Doina Pană şi vicepremierul Daniel Suciu

Ministerul Educaţiei Naționale a premiat cele 87 de unități de învățământ preuniversitar câştigătoare ale Competiției Naționale „Şcoală Europeană", ediția a XVI-a, în cadrul unei festivități care a avut loc la Palatul Parlamentului. La ediţia din acest an au fost înscrise 136 de unităţi de învăţământ preuniversitar din 37 de județe și din capitală. Pe primele trei locuri s-au situat Colegiul Economic „Anghel Rugină” din Vaslui (196 de puncte), Colegiul Național „Nicu Gane” din Fălticeni, județul Suceava (190 de puncte), Liceul „Ștefan Procopiu” din Vaslui (187 de puncte).

Fiecare unitate de învăţământ a primit certificatul „Şcoală Europeană 2019" şi un premiu în valoare de 5.000 lei pentru dotări. Decizia privind bunurile ce urmează a fi achiziţionate aparţine conducerii fiecărei unităţi de învățământ. MEN va transfera sumele către inspectoratele școlare judeţene/ISMB, care la rândul lor au obligaţia să le repartizeze unităţilor de învăţământ. Odată obţinut, certificatul „Şcoală Europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care şcoala trebuie să concureze din nou pentru a reconfirma titlul obținut.

„Astăzi am fost ghid! 37 de profesori și elevi ai Școlii profesionale "Tiberiu Morariu" din Salva au venit la Palatul Parlamentului să fie premiați cu titlul de Școală Europeană 2019! Singura școală din România, din mediul rural, premiată!
Felicitări, d-na director Romana Fetti și întregului colectiv de cadre didactice! A fost o mare bucurie pentru mine să împărtășesc cu voi momentul și să vă fiu ghid în spectaculoasa clădire”,
a declarat deputatul Adriana Doina Pană, după vizita copiilor de la Parlament.

Elevii din Salva au ajuns şi la Guvern, pentru a se întâlni cu vicepremierul Daniel Suciu.

„Costumul popular însuflețit în vizită la minister, în mijlocul Bucureștilor. Cum să nu mă întâlnesc cu cei 37 de profesori și elevi din Salva, premiați pentru a doua oară cu titlul de Școală Europeană? Nu există bucurie mai mare decât să-mi primesc conjudețenii și să le spun cât sunt de mândru să le văd eforturile răsplătite și să-i văd cu câtă mândrie poartă costumul nostru popular. Pentru o clipă, cei din Salva au cucerit Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice și eu mă bucur că i-am lăsat”, a declarat ministrul Suciu.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5