Elevii de la Liceul Teoretic „Radu Petrescu” din Prundu Bârgăului învață să spună NU DROGURILOR!

La Liceul Teoretic „Radu Petrescu” din Prundu Bârgăului, elevii învață să spună NU tentației de a consuma droguri, care, din păcate, sunt tot mai aproape de ei. Pe parcursul primului modul al acestui an școlar, elevii claselor a IX-a, a VII-a și a VIII-a au participat la acțiuni de prevenire organizate de către comisarul șef Miclăuș Ioan Ovidiu al Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bistrița-Năsăud, în cadrul parteneriatului pe care școala noastră îl are cu această instituție.

Primul proiect  ̶̶  „Abilități pentru Acțiune”  ̶̶   s-a adresat elevilor din  clasele  a IX-a. Aceștia au participat la patru  întâlniri, în care s-au abordat temele: cunoașterea și consolidarea legăturilor în cadrul grupului, valori și comportamente responsabile, critica constructivă,  analiza corectă a situației și luarea deciziilor sănătoase, factorii de risc și de protecție.  Elevii au descoperit modalitățile prin care pot face față presiunii anturajului și au înțeles importanța valorilor în formarea comportamentului responsabil.  

„Consumul de droguri ne privește pe toți ” este a doua activitate în care  elevii  din  clasele  a VII-a  și a VIII-a  au  descoperit efectele drogurilor asupra stării de sănătate. Punctul central l-a reprezentat  simularea cu ajutorul dispozitivelor specializate a  comportamentelor influențate de  consumul  de droguri și alcool.

Parteneriatul școală-familie chiar funcționează la LTRP. Drept dovadă, comitetul de părinți a participat la Campania Națională „Familia  ̶ partener în lupta împotriva drogurilor”, ocazie cu care domnul comisar a prezentat efectele drogurilor, modalitățile de recunoaștere a semnelor și riscurile privind consumul, mijloacele de control parental și de monitorizare online.

Feedback-ul primit atât de la elevi, cât și de la părinți, implicarea acestora în activități  și interesul de a învăța despre prevenția consumului de droguri ne-au confirmat că este de un real folos colaborarea cu CPECA BN. Astfel, acțiunile vor continua pe parcusul acestui an școlar, fiind implicate și alte clase de elevi.

 

Prof. Minodora Popeiu, coordonator de proiecte și programe educative

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5