Elevii clasei a VIII-a au aflat oferta liceelor şi a învățământului profesional de 3 ani

În data de 8 mai 2014, profesorii consilieri şcolari din Cabinetele de Asistenţă Psihopedagogică au susţinut în fața diriginților claselor a VIII-a din judeţ o oră de dirigenție-model în Centrele metodice stabilite de ISJ BN. Aceste activităţi de consiliere şi orientare profesională desfăşurate cu elevii claselor a VIII-a au avut ca obiectiv promovarea ofertei liceelor şi a învățământului profesional de 3 ani din judeţul Bistriţa-Năsăud.
CJRAE BN ajută elevii să-și aleagă cariera prin următoarele activități:
• Informarea corectă a elevilor din clasele a VIII-a privind oferta liceelor pentru anul școlar 2014-2015;
• Consilierea și orientarea elevilor din clasele a VIII-a privind introducerea profilelor noi in licee și a învățământului profesional de 3 ani, incepând cu anul școlar 2014-2015; Alternative pentru cât mai mulți elevi din clasele a VIII-a in alegerea meseriei care le place;
• Suport metodologic pentru diriginți - un set de activități model pentru orele de Consiliere si orientare la clasa a VIII-a;
CJRAE/CJAP BN a realizat o Carte electronică (DVD) ce cuprinde 16 proiecte didactice pentru orele de Consiliere și orientare la nivelul clasei a VIII-a și care promovează oferta liceelor pentru anul școlar 2014-2015 (inclusiv învățământul profesional de 3 ani). Proiectele didactice au fost elaborate de profesorii consilieri școlari iar materialul va fi distribuit în toate unitățile de învățământ din județ, ca suport metodologic (OŞP) pentru orele de Consiliere şi orientare.
ISJ BN prin consilierii educativi şi responsabilii Comisiei diriginţilor din şcoli au asigurat organizarea activităţii metodice în fiecare centru, au moderat discuţia de feed-back după încheierea activităţii, au aplicat un chestionar de evaluare diriginţilor participanţi şi au centralizat informaţiile obţinute. În acest sens se va întocmi un raport final al activităţii la nivelul fiecărui centru.
Activităţile au fost proiectate şi realizate de profesorii consilieri școlari din CJRAE BN: Ana Maria Ureche, Ioana Mîti, Raluca Mărginean, Niculina Plesa, Adriana Divricean, Iulia Cihărean, Delia Buzilă, Ioan Orban, Stela Romanese, Viorica Borș, Zita Toth, Mihaela Mihalca, Daniela Brics, Corneliu Linul, Claudia Râpan, Hajnalka Stoica.
Coordonatorii Proiectului ALEG CEEA CE-MI PLACE SĂ FIU! sunt: prof. Camelia Tabără ,inspector școlar general, prof. Monica Buboly -inspector şcolar, prof. Daniela Hudrea- director CJRAE BN, profesor consilier şcolar Luciana Sidor - coordonator CJAP BN , prof. consilier Bianca Florea, prof. consilier Cristina Harap şi prof. consilier Tudor-Daniel Pavelea, CJAP BN.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5