#Erasmusdays la Şcoala Gimnazială” Tiberiu Morariu “Salva

Elevi şi profesori din Italia, Spania şi Grecia vin la Salva

Prof.Vasilica Găzdac-coordonator proiecte europene

Vineri 13 Octombrie instituţia noastră de învăţământ a organizat o serie de manifestări cu titlu ”We are the same-Toţi suntem egali” dedicate zilelor programului european Erasmus+ care se derulează în perioada 13-14 Octombrie în toate ţările europene co ocazia aniversării a 30 de ani de acţiune de cooperare educaţională .
Cu această ocazie s-au derulat mai multe video-conferinţe educaţionale Skype cu şcolile I.C. 4 C.D. Bregante-S.M.Volta, Monopoli-Italia, Fundacion diocesana san Marciano Jose Colegia diocesano Santa Cruz, Guadalajara, Spania, 1stPrimary School of Efkarpia, Thessaloniki- Grecia, partenerii noştri europeni din cadrul proiectului Erasmus + “ Other, alike, the same” 2016-2018 Nr: 2016-1- IT02-KA219-024291_2 marcând astfel începutul celui de-al doilea an de proiect. Conferinţele au fost găzduite în cadrul noului hub-laborator de informatică cu elevii din ciclul primar dotat cu tablete si tablă SMART de către Fundaţia Orange prin proiectul national Digitaliada cu elevii din ciclul primar aducând un plus de valoare a şcolii noastre în cadrul comunităţii educaţionale europene.
Am marcat acest eveniment în mod festiv pentru că în perioada 6-10 Noiembrie şcoala noastră va găzdui un eveniment de formare de scurtă durată cu schimburi de elevi fiind implicaţi un număr de 20 de elevi şi 13 profesori din şcolile partenere enumerate mai sus.. În instituţia noastră s-au desfăşurat în paralel cu aceste videoconferinţe şi ateliere de creaţie artistică cu afişe ,desene pe tematica zilei, ateliere de jocuri nonformale şi activităţi de lectură în limba engleză.
Mulţumesc echipei de proiect doamnei director Fetti Romana-Iulia, doamnelor profesoare Pop Anamaria, Ilovan Oana, Girigan Luminita, Moldovan Floare, elevilor implicaţi care au sprijinit derularea acestor activităţi de conştientizare a comunităţii locale şi regionale asupra impactului şi importanţei programului european de parteriate strategice Erasmus +.
#ErasmusDays #ErasmusPlus #KA2 #oas

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5