Elevi şi profesori de la Școala Gimnazială ”Viorel Nimigeanu” Nimigea de Jos, o nouă mobilitate Erasmus+ în Polonia

O nouă mobilitate în cadrul proiectului Erasmus + ”A unique Earth – Our responsibility for a sustainable future”, a avut loc zilele acestea pentru Școala Gimnazială ”Viorel Nimigeanu” din Nimigea de Jos, în Polonia. Proiectul se derulează în parteneriat cu școli din Germania (Geschwister-Scholl-Gymnasium Aachen) coordonatorii proiectului, Turcia (Kilimli Anadolu Lisesi, Zonguldak), Polonia (Szkola Podstawowa im. Aleksandra Fredry w Surochowie, Surochow) și Grecia (Platon M.E.P.E, Ganochora).
Elevi și profesori au participat la diferite activități: ateliere de pictură pe sticlă reciclată, realizare de turbine eoliene, prezentări (nivelul de smog în fiecare țară participantă, căi sustenabile de producere a energiei). Componenta istorico-culturală a fost reprezentată de vizitarea lagărului de la Auschwitz-Birkenau, de o plimbare prin Cracovia, cu vechea universitate și monumente și prin salina Wieliczka.
Partea sportivă și divertismentul nu au lipsit – Bubble football, barbeque, banchetul clasei a 8-a. În concluzie – o mobilitate plăcută, eficientă, având ca scop mai buna cunoaștere a elevilor din țări diferite, schimb de experiență și, de ce nu, formarea unor legături, relații interpersonale de durată.

Prof. Bindea Florin

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5