Elevi și profesori de la Liceul Tehnologic "Grigore Moisil" Bistrița, în stagiu de pregătire profesională și instruire practică în Turcia printr-un proiect Erasmus + VET

Mobilitate Erasmus+ Vet și job shadowing în cadrul proiectului 2023-1-RO01-KA122-VET-00121373 AUTOMOBILELE HIBRIDE: DIAGNOSTICARE - ÎNTREȚINERE – REPARARE

Elevi și profesori de la Liceul Tehnologic Grigore Moisil Bistrița au participat la un stagiu de pregătire profesională și instruire practică în Turcia, în perioada 22.04.2024 - 4.05.2024. Cei 8 elevi care au făcut parte din grupul de mobilitate sunt în clasa a XI-a profesională, calificarea mecanic auto, și au fost selectați în urma unor probe care au vizat competențele profesionale, abilitățile practice și cunoașterea domeniului tehnic auto, la care se adaugă competențele digitale și cele de comunicare în limba engleză. Competiția a fost serioasă și motivantă, iar efortul celor selectați a fost recompensat cu o experiență unică de practică în service-uri moderne din orașul Mersin, Turcia, partener fiind Ford Erginler A.Ş. Mersin. Elevii au fost însoțiți de doamnele profesoare Violeta Zbânca și Simona Murgu, care le-au supravegheat activitatea și au participat alături de ei la activitățile culturale.

Proiectul a fost gândit ca parte a CDL-ului (curriculum în dezvoltare locală) aprobat și implementat în acest an școlar la clasa a XI-a profesională, calificarea mecanic auto. Pentru atingerea obiectivelor din proiect, elevii au desfășurat o săptămână de practică în țară, continuată cu 2 săptămâni de mobilitate în Turcia, în vederea dobândirii de competențe prevăzute în unitatea de învățare. La final de stagiu, evaluarea corelează rezultatele învățării și integrează achizițiile dobândite într-un demers didactic coerent.

Proiectul a inclus și o activitate de job shadowing, care s-a desfășurat în perioada 22.04.2024 -26.04.2024, la care au participat 4 cadre didactice: profesorii de instruire practică Valentin Vlădeanu și Adrian Pușcas, d-na director adjunct, profesor de specialitate în domeniul tehnic,  Marilena Bogdan și directorul școlii, Sorina Cazac, coordonatorul de proiect. Perioada de job shadowing de 5 zile a avut loc concomitent cu prima parte a stagiului de practică al elevilor creându-se astfel un context comun de învățare. Școala gazdă pentru formarea profesorilor în domeniul VET a fost Mezitli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, un liceul tehnic care ne-a oferit modele de bune practici în ceea ce privește activitatea și organizarea atelierelor școală. De asemenea, prin participarea profesorilor de specialitate și a directorului la această activitate de job shadowing, se urmărește îmbunătățirea CDL-urilor, care vor fi implementate în anul următor școlar, inclusiv prin dezvoltarea de competențe verzi și green transport.

Erasmus+ este despre învățare și oameni, despre descoperire și conexiune, A fost o experiență frumoasă, de practică și cunoaștere în care s-au legat prietenii și s-au trăit emoții de neuitat. Elevii și profesorii s-au întors cu mai multe cunoștinte în domeniul tehnic, dar și cu mai multă motivație pentru acțiune și dorință de progres. Proiectul continuă cu partea de diseminare, evaluare și implementare a competențelor dobândite pentru atingerea tuturor obiectivelor prevăzute.

 

Prof. Sorina Cazac

Coordonator de proiect

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5