Elena Rus, în semifinalele concursului „România, arată-ţi farfuria!”

Chef Elena Rus, cea care deţine Punctul gastronomic local Elena din Deal, s-a calificat în semifinalele „România, arată-ţi farfuria!”, organizat de Pro TV în cadrul emisiunii „La Măruţă”. Aceasta a pregătit sarmale cu nuci, păsat şi carne, o reţetă a bunicii sale pe care Elena o duce mai departe.

„De ce nuci, păsat şi carne? Pentru că pe vremuri se făcea multă economie la carne, era rară. Bunica punea două părţi de nucă, o parte de carne. Eu vin cu două părţi de carne, una de nucă, pentru că e mai scumpă nuca decât carnea. Punem păsat, pentru că nu exista orez, iar păsatul se făcea din cucuruz. Ingredientul de bază este ceapa. Mi-am amintit de reţeta ei la deschiderea Punctului gastronomic local, pentru că voiam să ofer oamenilor reţete vechi, pe care nu le-au mai găsit în niciun alt loc. Lângă sarmale am să vă pun nişte carne gătită la borcan, un pic stilizată”, a explicat Elena la filmările care au avut loc la casa ei, pe muzica interpretei Cristina Retegan şi a dansurilor grupului de la Galaţii Bistriţei.

În competiţia Ardealului, Elena a concurat cu Lucia Ştezar, originară din Nepos, dar căsătorită în judeţul Alba, la Scăriţa Belioara.

Elena a acumulat 27 de puncte, în timp ce Lucia a obţinut doar 26.

Felicitări, Elena, pentru modul în care ai reprezentat judeţul Bistriţa-Năsăud şi Ardealul în acest concurs şi îţi urăm succes pe mai departe!
***
Ardelenii și moldovenii, bănățenii și oltenii, muntenii și bucovinenii, maramureșenii, crișenii și dobrogenii pun tot ce au mai bun în farfurie și se duelează în povești locale, obiceiuri culinare moștenite din generații și rețete specifice fiecărei zone. Toată România este invitată, dar numai unul poate ieși învingător. România, arată-ti farfuria!, competiția în care tradițiile au gust, a început pe 6 noiembrie la Măruță!
Concursul are trei jurați fascinanți, inspiraționali și foarte talentați la gătit:

IOSIF ȘTEFĂNESCU

Și-a început carieră în anul 1994 și ambiția și pasiunea pentru bucătărie l-au făcut să devină un adevărat profesionist. Este printre cei mai cunoscuți chefi din România și preparatele sale se fac imediat remarcate prin gustul desăvârșit, mai ales atunci când vine vorba de diferite tipuri de carne. A lucrat pe vase de croazieră, în restaurante de top și la hoteluri de renume din țară și din străinătate.

ALIN BARABANCEA

Are un CV-impresionant:

-în prezent e moderator Umami : al 5-lea gust - ProTv
-În prezent e Executive Corporate Chef la o companie din Germania;
-Fost moderator Arena Bucățărilor - ProTv
-Câștigător EYCA (european young chef award 2017, finalist la Barcelona)
-Câștigător comepetitii naționale cât și internățional-regionale
-Ex-Brand Ambasador al unui lanț de magazine Cash&Carry
-Fost Executive Chef al echipei care deservea masă pe platourile de filmare de la studiourile Buftea pe perioada Filmări peliculei "Familia Adams"
-Events Executive Chef - Balrooms
-Fost membru în echipa Națională de Bucătari a României
-Fost Executive Chef Mozzafiato București
-Fost Executive Chef Azimuth Beach& Lounge
-Fost Executive Chef Fior di Latte
-Trainer & speaker în diverse evenimente
-Food consultant & management
-Bucățarul României la Bruxelles pe perioada Presidentiei al Consiliului Europei
-Premiat în 2020 cu "Diplomă de Excelență în Gastronomie" de către Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism.

​DANIELA GRAURA

Este consilier gourmet, antreprenoare, specialist în bucătăria Transilvaniei, chef la restaurantul Castelului Bran și colecţionară de reţete tradiţionale. Are mai bine de 26 de ani de experienţă în in­dus­tria HoReCa, iar acum 10 ani şi-a extins activitatea cu un brand sub care produce şi vinde borcane de zacuscă, dulceaţă şi sosuri, toate preparate în Făgăraş.
Sursă: https://www.protv.ro/emisiuni/la-maruta/articol/95029-concursul-romania-...

Concursul „Romania , arata-ti farfuria!“ este un concurs de divertisment ce se desfasoara in cadrul Emisiunii „La Maruta“ (numita in continuare „Emisiunea“) produsa de Pro TV SRL (numita in continuare PRO TV/Organizatorul).
Durata Concursului: 06 noiembrie 2023 -1 decembrie 2023, data in care va avea loc Marea Finala.
Concursul are 3 editii pe saptamana in perioada de concurs, in care, dintre persoanele selectate sa participe (18 concurenti din 9 zone ale Romaniei, cate 2 in fiecare editie), vor fi invitate in platoul emisiunii La Maruta pentru a gati un preparat specific zonei sale. Preparatul fiecarui participant va fi degustat si notat de catre un juriu format din 3 experti culinari.
Participantul care a acumulat cel mai mare punctaj in editia respectiva, va fi invitat in semifinale. In semifinale vor ajunge 9 participanti. In fiecare dintre cele 3 semifinale, vor concura cate 3 participanti, si in functie de notele juriului, participantul care a acumulat cel mai mare numar de puncte se va califica in finala de pe 1 decembrie
2023. Premiile din Finala vor fi stabilite in functie de notele obtinute in urma jurizarii.
Participantii se afla in competitie pentru premiile Concursului, respectiv :
• PREMIUL I – suma de 3000 EURO (valoare neta)
• Premiul II - suma de 2000 EURO (valoare neta)
• Premiul III - suma de 1000 EURO (valoare neta)

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5