Ei sunt vedetele Jandarmeriei bistriţene

La baza de agrement Iproeb, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud a organizat o serie deosebită de exerciţii specifice, demonstrative cu vedetele şi ajutoarele de încredere ale jandarmilor bistriţeni, câinii de serviciu, care şi-au arătat, cu prisosinţă, abilităţile de care dispun aceste minunate patrupede care, uneori, în situaţii deosebite sunt mai de ajutor decât semenii noştri.
Purtătorul de cuvânt al IJJ BN, mr. Georgeta Căşvan, a precizat care este rolul şi importanţa unui câine de serviciu în serviciul de patrulare şi intervenţie, cât şi rolul primordial a unui câine de căutare.
Au fost efectuate demonstraţii de căutare şi găsire a unui individ, pierdut într-o pădure, de către căţeluşa vedetă a Jandarmeriei şi mai multe exerciţii de anihilare şi prindere a unui răufăcător de către câinii de patrulare şi intervenţie, unde intervenţia promptă, dresajul şi reflexele condiţionate formate de instructori au pus în evidenţă calităţile de care dispun aceşti buni prieteni ai omului.
După perioadele de pregătire,câinii de serviciu ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud ,obţin specializarea şi pot participa la misiunile specifice: patrulare/însoţire, respectiv căutare şi salvare în mediul natural. La doar câteva luni, câinii sunt repartizaţi de către Centrul Chinologic Sibiu, unde se realizează şi pregătirea acestora.
Zara (Ogeva) – 4 ani şi 5 luni, Linda (Rebaha) – 2 ani şi 3 luni, Saşa (Roza) – 2 ani şi 6 luni şi Dona (Rabaxa) – 2 ani şi 4 luni, sunt câinii de serviciu ai Jandarmeriei bistriţene. Patrupedele au devenit ajutoare şi parteneri de încredere pentru misiunile la care participă jandarmii în slujba cetăţenilor.
Astfel, Linda, Zara şi Saşa au fost la mare înălţime şi au demonstrat mass-mediei că rasa canină a jandarmeriei bistriţene este una competitivă şi valoroasă, iar siguranţa populaţiei este pe mâini bune.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5