Ei l-au cunoscut pe Mihai Eminescu

Luni, 15 ianuarie 2018, cu ocazia împlinirii a 158 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, la Școala Gimnazială ,,Grigore Silași” din Beclean, în sala CDI, s-a desfășurat manifestarea ,,Ei l-au cunoscut pe Mihai Eminescu”.

La intrarea în școală, în dimineața acestei zile, cadrelor didactice și elevilor li s-a înmânat textul poeziei ,,Eminescu” de Grigore Vieru, li s-a reamintit dubla semnificație a datei de 15 ianuarie, ziua nașterii lui Mihai Eminescu și  Ziua Culturii Naționale.

La începutul manifestării elevii clasei a VII-a C au citit mărturii ale contemporanilor despre Mihai Eminescu referitoare la portretul lui fizic, la bogatele lui lecturi, la schimbarea numelui de către Iosif Vulcan, mărturii despre firea poetului, elemente care alcătuiesc portretul lui moral, ca să vorbim din punct de vedere didactic, la nivelul elevilor de gimnaziu.

Aceste evocări au fost intersectate cu melodii având ca libret poezii eminesciene, interpretate de către grupul vocal ,,Clopoțel” al clasei a III-a D.

A urmat un recital de poezii din lirica poetului susținut de elevi din clasele a III-a D,  a V-a C, a VI-a C, a VII-a A, a VIII-a A.

Elevii clasei a VI-a A au recitat ,,în lanț” poezia ,,Luceafărul”. Manifestarea s-a încheiat cu expunerea ,,Veronica Micle-poetă și prietenă a  lui Mihai Eminescu”.

Manifestare a fost realizată de: prof. înv. primar LiuțaZăgreanu, prof. Carmen Szasz, Cătălina Dragoș,  Alexandra Țărmure, Gabriela Covaciu, Ioan Radu Zăgreanu

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5