Educația este șansa ta! Proiect finanţat prin PNRAS, la Școala Gimnazială „Grigore Herinean” Galații-Bistriței

În primul an de implementare a Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, la Școala Gimnazială „Grigore Herinean” Galații-Bistriței au loc numeroase activități menite a reduce abandonul școlar și a diminua rata de părăsire timpurie a școlii, precum și a crește procentul de promovabilitate la examenele naționale. Reamintim faptul că valoarea totală a grantului este de 688.139 lei și că proiectul se va desfășura pe parcursul a trei ani școlari (2022-2025).

O componentă importantă în acest program o reprezintă digitalizarea. În acest sens, s-a reușit achiziționarea a șase display-uri interactive, cinci laptopuri, șase videoproiectoare, motiv de bucurie atât pentru profesori, dar mai ales pentru elevi. Aceste achiziții aduc o certă valoare calității actului educțional. În cadrul activităților MATE de tip prevenire și intervenție s-au constituit grupuri țintă de elevi care participă la ore remediale, atât la Limba și literatura română, cât și la Matematică, la ore de Consiliere școlară , precum și la ateliere susținute de cei de la Fundația Inocenți Bistrița.

Din seria activităților outdoor, cele mai apreciate de elevi, au fost realizate două excursii școlare: prima la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut, a doua în luna aprilie a anului în curs. Fiecare excursie s-a desfășurat pe parcursul a două zile având un traseu prestabilit: prima a avut loc pe ruta Galații Bistriței – Baia Mare – Sighetu – Marmației – Vișeu de Sus.

Itinerariul celei de-a doua excursii a fost: Galații Bistriței – Vatra Dornei – Suceava – Iași –Humulești – Borsec – Toplița – Reghin. Pentru a marca sfârșitul de an școlar într-un mod cât mai inedit, pe parcursul unei săptămâni se va organiza o școală de vară unde elevii vor avea parte de activități diverse și distractive.

Prin acest proiect se subliniază, încă o dată, importanța și necesitatea educației, singura șansă a elevului de astăzi, adultului de mâine.

 

Director : Prof. Cristian Marius Damian

Consilier Educativ : Prof.  Iulia Melania Roș

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5