Ecologiştii din CL Bistriţa consideră că au fost „executaţi politic” pentru gândirea eco-liberală

Biroul Politic Municipal al Partidului Ecologist Român, prin preşedintele Cristian Ţetcu, şi consilierii locali Maxim Gagea şi Bogdan Inclezan, au contestat hotărârea Biroului Politic Naţional al formaţiunii prin care li s-a retras sprijinul politic şi au fost excluşi din partid cei doi aleşi municipali. Contestaţiile au fost transmise către Comisia de Etică şi Arbitraj a PER, a anunţat Cristian Ţetcu, în cadrul unei conferinţe de presă. Acesta a reclamat modul abuziv de a conduce, practicat de staff-ul central prin Dănuţ Pop şi „încălcarea flagrantă a principiilor democratice din partid”, dar şi dreptul de apărare al consilierilor locali.

         În context, liderul local al PER a prezentat modul în care au evoluat lucrurile în cadrul structurii judeţene. Ţetcu a precizat că Teodor Mârza a fost numit preşedinte interimar al PER BN începând cu data de 1 martie, decizia partidului fiindu-i adusă la cunoştinţă de Alexandru Toniuc. „Această decizie mi-a fost predată de domnul Alexandru Toniuc, într-o discuţie privată. M-a chemat la dânsul în birou, la ultimul etaj din Consiliul Judeţean. În momentul acela am fost întrebat dacă susţinem candidatura domniei sale la Primăria Bistriţa. (...) I-am spus că am chestionat membrii Biroului şi aceştia nu sunt de acord. În acel moment, domnul Toniuc Alexandru mi-a deschis uşa şi m-a scos din birou cu următoarele fraze: Atunci, valea!”, a relatat Ţetcu. Ulterior, ar fi apărut şi hătărârea de excludere de la nivel central, datată, ce-i drept, în 10 martie, anterior discuţiei avute de cei doi ecologişti.

Oricum, remarca Cristian Ţetcu, este un „fapt consumat”, fiind emis deja Ordinul de prefect prin care se ia act de încetarea mandatelor de consilier local a celor doi ecologişti.

***

Maxim Gagea a menţionat că a aflat din presă că i-a fost retras sprijinul politic, mai mult, a fost exclus din PER. O copie a deciziei Biroului Politic Naţional al PER i-a fost pusă la dispoziţie de către Instituţia Prefectului. „Mi-am pus întrebarea ce am greşit sau ce nu am făcut şi am rememorat activitatea mea din 2012. (...) Prima mea grijă a fost cea faţă de cheltuirea banului public. Eu nu sunt un om politic, nu sunt un politruc, nu trăiesc din asta, grija mea a fost pentru o administrare corectă în folosul cetăţeanului şi, bineînţeles că am deranjat foarte mult se pare, în primii doi ani de mandat împreună cu domnul Toniuc. Am fost două voci care au dat de gândit administraţiei Creţu. În ultimii doi ani, colegul meu Toniuc s-a distanţat, urmărind alte interese, poate personale. Eu mi-am urmat calea”, a declarat Gagea.

         Acesta a menţionat că, prin plecarea lui Kiss Laszlo, PSD nu mai avea o majoritate în CL Bistriţa şi coroborat cu „nota de plată” care trebuia achitată de Alexandru Toniuc, ecologiştii au fost „executaţi politic”.

 ***

Nu în ultimul rând, Marius Bălan a remarcat faptul că PER Bistriţa a avut în 2012 cele mai bune rezultate la nivelul municipiului şi, drept urmare, doi consilieri locali. „Noi am vrut şi vrem să facem o altfel de politică, dar am fost executaţi după modelul bolşevic. Am senzaţia că trăiesc ca în anul 1962, când se finaliza colectivizarea şi cine nu era cu noi era împotriva noastră. (...) În preajma alegerilor, noi trebuia să fim susţinuţi, încurajaţi şi nu denigraţi şi trimise pe la spate tot felul de hârtiuţe, a unor cozi de topor din PER. Vreau să vă asigur că ecologia merge mai departe la Bistriţa. Această muncă de opt ani de zile nu încetează. Sub o formă sau alta, ea va merge mai departe”, a precizat Marius Bălan, anunţând că nu va lăsa de izbelişte electoratul ecologist.

         Bălan a menţionat că munca ecologiştilor a fost anulată prin „nişte maşinaţiuni mizerabile”. „Sunt pregătit sufleteşte să mă înham la o altă construcţie şi să fac ceea ce ştiu”, a adăugat Bălan, recunoscând că ia în calcul şi demisia din PER, săptămâna viitoare urmând să fie luată o decizie clară, pentru că ecologiştii nu se pot transforma „nici în portocalii, nici în roşii”. „Că suntem eco-liberali, că am fost eco-liberali în gândire, asta a supărat în Consiliul Local şi asta ne costă acum”, a concluzionat el.

 

 

 

 

Comentarii

26/03/16 20:23
Balan Marius- f...

Cu ocazia asta si de-al dracului votez cu D-nul ADRIAN TITIENI ! BAFTA !!! Sa vedem citeste asta conducerea PER Bucuresti.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5