Ecologişti vs. europarlamentare

Cu toate că lista candidaţilor Partidului Ecologist Român a fost respinsă de Biroul Electoral Central, ecologiştii pledează pentru participarea la vot la alegerile europarlamentare din 7 iunie, chiar dacă, susţin ei, ,,promisiunile candidaţilor se referă numai la bani. Se vorbeşte doar de bani europeni, o promisiune nefondată şi fără acoperire”.

Preşedintele Partidului Ecologist Român, filiala Bistriţa-Năsăud, Alexandru Toniuc, susţine că principalul scop al Parlamentului European este acela de a legifera.

„Nu cred că este o opţiune neparticiparea la această campanie, deoarece partidul nostru, pe lângă latura ecologistă, a fost un partid pentru care a contat angajamentul civic. Suntem pentru participarea la vot, dar nu am fost deloc mulţumit de modul în care competitorii au înţeles să participe la campanie”, a declarat Alexandru Toniuc în cadrul unei conferinţe de presă.

Ecologiştii merg alături de Partidul Forţa Civică

Dacă ecologiştii au pierdut şi de această dată startul la europarlamentare, aceştia îi vor susţine pe candidaţii Partidului Forţa Civică în lupta pentru Bruxelles.

„Noi vom vota un partid politic, vom susţine Partidul Forţa Civică, condus de Adrian Iuraşcu. Le-am spus deschis că îi vom sprijini. Îi îndemnăm pe simpatizanţii noştri să voteze Partidul Forţa Civică. Deviza lor este –Lege şi Justiţie”, a precizat preşedintele PER B.N.

Decizia a fost luată, tocmai pentru ca ecologiştii să dea un vot negativ marilor partide politice. Nu a fost trecută cu vederea nici candidatul independent Elena Băsescu, criticată dur de liderul PER B-N.

„Cel mai tare mă doare că vom fi reprezentanţi de o domnişoară care are doar meritul că e fiica lui tata şi şi-a putut permite câteva operaţii estetice. Dacă vom merge să dăm un vot nul, voturile valabil exprimate vor fi mai puţine şi Elena Băsescu va avea şansa să treacă pragul electoral şi să intre în Parlamentul European”, a concluzionat Toniuc.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5