[email protected] Matters la Colegiul Național „Petru Rareș” Beclean, printr-un proiect Erasmus

     Colegiul Național „Petru Rareș” Beclean, în calitate de partener european, anunță lansarea proiectului Erasmus+ KA229 (Proiecte de parteneriat strategic în domeniul educație școlară – proiecte de schimb interșcolar KA229) intitulat „[email protected] Matters!”, începând cu data de 16.09.2019 (număr de referință proiect: 2019-1-PT01-KA229-060791_6).

Proiectul, finanțat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene se va derula pe o perioadă de 24 de luni, școala noastră având la dispoziție un buget de 25416 EUR pentru implementare. De-a lungul acestei perioade se vor desfășura 4 schimburi pe termen scurt ale grupurilor de elevi însoțiți de cadre didactice, în Italia, Grecia, Croația și Portugalia. De asemenea, școala noastră va găzdui un schimb pe termen scurt al grupurilor de elevi, în luna martie, 2021. Proiectul se adresează elevilor cu vârsta cuprinsă între 12 – 15 ani.

Coordonatorul proiectului este  Agrupamento de Escolas Dr. Manuel Gomes de Almeida (Portugalia), iar partenerii sunt: Agrupamento de Escolas de Ovar Sul (Portugalia), I.C. "F. P. Polizzano" Gangi (Italia), Osnovna škola "Retfala" (Croația), 4o Gymnasio Prevezas (Grecia) și Colegiul Național „Petru Rareș” Beclean (România).Acest proiect este continuarea proiectului eTwinning „[email protected] matters”, proiect care a obținut Premiul Special Yunus Emre, pentru umanism și înțelegere interculturală.

Prima întâlnire a partenerilor de proiect (întâlnirea de lucru a coordonatorilor) va avea loc  în Espinho, Portugalia, în perioada 6 – 10 noiembrie 2019.

Proiectul și-a propus implicarea și motivarea elevilor, dar și a comunității, spre formarea și implementarea de obiceiuri durabile (nu întâmplător, punctul de referință pentru activitățile proiectului îl constituie cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă, asumate prin Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă).

Printre primele activități derulate deja în cadrul proiectului se numără selecția echipei de proiect, sărbătorirea prin activități online colaborative (împreună cu partenerii europeni din proiect) a Zilei Europene a Limbilor Străine, dar și marcarea, prin flashmob a Zilei Universale a Păcii și a acțiunii de conștientizare a importanței educației pentru sustenabilitate, pornind de la obiectivele campaniei #FridaysForFuture. Astfel, ziua aleasă pentru a vorbi despre schimbările climatice a fost cea de 27 septembrie 2019. Ni s-au alăturat elevii din echipa #epascnpr („Școli-ambasador ale Parlamentului European”), dar și elevi și profesori de la Colegiul Național „Petru Rareș”.Câteva imagini din cadrul acestei activități sunt disponibile aici:

În săptămânile următoare urmează selecția elevilor care vor lucra în proiect. Menționăm că se va înființa un Club-Eco, în care elevii vor lucra extrașcolar, dar, ne dorim integrarea activităților proiectului în curriculum. Proiectul este înregistrat pe platforma eTwinning (https://twinspace.etwinning.net/86914/home), dar are și un site (https://ecoheritagematters.blogspot.com/),  iar perioada derulării acestuia este: 16 septembrie 2019 – 15 septembrie 2021.

Coordonator proiect,

Prof. Cîmpean Marika Emese

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5