Echipa din Braniştea, de la învestire, la festival

Pentru al doilea mandat consecutiv, primarul din Braniştea, Martonos Tamas, şi-a intrat în pâine de vineri, de când s-au depus jurămintele oficiale şi s-a constituit noul Consiliu Local: 7 membri UDMR, 4 PSD, 1 PNL şi un independent; vice a rămas tot Cornel Săsărman (PSD), agreat de legislativul comunei.
Priorităţile administrative ale următorilor 4 ani se învârt în jurul reţelei de apă din Cireşoaia, al drumurilor agricole, al infrastructurii şi al introducerii canalizării în Braniştea, Măluţ şi Cireşoaia – declară Martonos Tamas, la o zi după încheierea vestitului festival al cireşelor.
Au fost, ca niciodată, în jur de 2.000 de participanţi, după cum indică biletele vândute la poarta de acces, iar petrecerea cu formaţii din Ungaria, Dej, Harghita şi Cluj, cu foc de artificii şi bal a durat până dimineaţa la ora 4.00. Cireşe au fost mai puţine decât anii trecuţi, în jur de 1,5 tone, producătorii fiind neinteresaţi să ofere cantităţi prea mari, în condiţiile în care preţul de intrare, cel care dă dreptul la consum nelimitat, pe săturate, a fost de 5 lei/persoană, iar la tarabă kilogramul se trecea cu 10 lei. Afectată de grindina de la început de iunie, producţia a fost în 2016 mai redusă cantitativ faţă de alţi ani, nu şi mai slabă calitativ, iar faptul a adus preţuri mai mari, dar şi cerere destulă cât să nu mai lase loc exporturilor obişnuite de altădată. Comercianţi din Iaşi, Mureş, Braşov au venit să cumpere en-gros, spre satisfacţia pieţei interne, şi se tot perindă prin satul cu nume de fructe până la epuizarea stocurilor, în condiţiile în care încheierea festivalului scade preţurile la 4 – 6 lei/kilogram

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5