Ecaterina Andronescu: Doamna învăţătoare poate organiza after school, dar nu cu elevii de la clasă!

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a anunţat că în viitoarea lege a educaţiei va fi prevăzut în mod clar ca învăţătorii/profesorii pentru învăţământ primar să poată organiza program after school, însă nu pentru elevii din clasa la care predau.

„Cred că în viitoarea lege trebuie să precizăm mai clar câteva lucruri, şi anume că doamna învăţătoare sau domnul învăţător sau doamna profesor de ciclu primar pot să-şi organizeze after school. Nu am nicio problemă, dar nu cu elevii de la clasă, pentru că există reacţia părinţilor care nu-şi pot trimite copilul în after school-ul profesorului de la clasă, că al lui copil este tratat diferit de cei care merg la after school. Asemenea lucruri nu mai trebuie să le generăm. Aşa cum şi pentru profesorii care fac meditaţii, pregătire acasă cu elevii, nu cu elevii de la clasă”, a menţionat Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educaţiei a menţionat că profesorii trebuie să aibă o conştiinţă profesională, pentru că „sunt constructorii acestei naţiuni”.         

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5