E vremea Scrisorilor de mai

Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Cluj și Palatul Copiilor Bistrița, în colaborare cu alte instituții culturale, derulează, între 2 mai – 31 mai 2020, a VI-a ediție a Concursului Regional literar și artistic „Scrisori de mai”.

            Tema concursului constă în scrierea și ilustrarea plastică sau digitală a unei Scrisori. Cei mici vor crea Scrisori către un personaj din „Aventurile lui Cepelică”, de Gianni Rodari. Elevii de gimnaziu, pornind de la un motto blandian, vor scrie și ilustra o Scrisoare Poetei Ana Blandiana. Liceenii, inspirați de fragmente din cartea „O călătorie spre marea interioară” a scriitorului Romulus Rusan, vor adresa o Scrisoare către marea interioară.

            Regulamentul concursului, fișa de înscriere și anexele se găsesc postate pe pagina web: https://palatulcopiilorbn.blogspot.com/p/proiectul-scrisori-de-mai.html.

            Lucrări interdisciplinare vor fi evaluate de un juriu de specialitate: criticul literar Irina Petraș – președinte, poetele Mirela Orban, Andreea Târziu Gal și artistul plastic Paul Târziu Gal – membri, care sunt implicați în proiect încă de la prima ediție.

            Cele mai reprezentative creații vor fi recompensate cu diplome, cărți, reviste și un album digital. Cei implicați vor beneficia și de o „Scrisoare de mai” din partea poetei Ana Blandiana și a criticului literar Irina Petraș.

            Și în acest proiect educativ, ne sunt alături: Biblioteca Județeană „George Coșbuc” BN, Centrul Județean pentru Cultură BN, Revista „Mișcarea literară”, Editura Charmides, Ziarul Răsunetul, As-Tv Bistrița, Radio Someș.

Așteptăm cu interes expeditori mari și mici! Dorim tuturor multă inspirație și succes!

 

Organizatorii!

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5