După Carmen Harra, Georg „O dată-n viaţă” năsăudean, alături de Maria Butaciu şi Cristina Livia Scurtu

O vorbă românească spune că dragostea trece prin stomac. Zicala s-a aplicat vineri seara, când doi dintre cei mai cunoscuţi bucătari din România au demonstrat că dragostea pentru folclor trece prin stomac. Li s-a alăturat Julia Jianu, pentru care probele muzicale nu sunt o provocare, ci un motiv de reconfimare a talentului.

Julia v reprezentat Banatul, alături de Traian Jurchela, Georg Năsăudul, la sfaturile Mariei Butaciu, iar Antonio Passarelli Moldova, ajutat de Elena Pădure.
Cei trei invitaţi au venit în emisiune pentru a ajuta, fiecare, câte un caz social. Ansamblul „Cununa Carpaţilor” din Bucureşti i-a învăţat paşii de joc popular, iar Orchestra „Lăutarii” din Chişinău, dirijată de Nicolae Botgros, a asigurat suportul muzical.

GEORG: „Gândesc ca un artist”
„Emisiunea «O dată-n viaţă» este un program plin de eleganţă în modul de abordare a folclorului. Eu nu sunt talentat nici la cântec, nici la joc, însă gândesc ca un artist”. Dar s-a descurcat extraordinar alături de Maria Butaciu, căreia i-a înmânat Premiul de excelenţă din partea Galei Folclorului Românesc, iar dintre arome i-a adus leuştean, pe care sălăuanca îl adoră.

În emisiune a fost prezentă cu un cântec de pe noul album şi tânăra interpretă din Năsăud, Cristina Livia Scurtu.

Emisiunea vine la scurt timp după ce Năsăudul iar a fost pe scenă. Trei vedete cucuiete au făcut spectacol pe ritmuri polulare la „O dată-n viaţă”. Carmen Harra a interpretat cântece din Năsăud alături de Maria Butaciu, Magda Catone a jucat rol de maramureşancă împreună cu Angela Buciu, iar Petre Geambaşu a fost un oltean veritabil la sfaturile Polinei Manoilă.

Invitaţii au făcut spectacol susţinând cazurile sociale prezentate în emisiune, chiar cu importante donaţii personale. Ansamblul folcloric „Transilvania” i-a învăţat paşii de joc popular, iar Orchestra Lăutarii, dirijată de Nicolae Botgros le-a transformat pe cele trei vedete în interpreţi de folclor.

De mai bine de 20 de ani de când este stabilită în America, Carmen Harra s-a întors în ţara noastră doar de câteva ori.

„Vin cu drag în România, însă nu pot sta prea mult pentru că în America am foarte multe proiecte în derulare – am o emisiune săptămânală la radio şi filmez şi un reality-show despre viaţa mea şi a fiicei mele pentru o televiziune de acolo”, a declarat Carmen Hara.

Carmen Harra şi-a dat seama de harul pe care îl are pe când era doar un copil şi a fost la un pas să se înece în Someş. Ea este născută la Bistriţa, unde a stat doar pentru o scurtă perioadă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5