După 30 de ani, spectacol "Cununa de pe Someş", la Ghinda. Animaţia pentru copii şi concursul de gulaş au întregit evenimentul. Primarul Ioan Turc: Toți locuitorii din cartierele orașului merită respect

"La Ghinda am avut „Cântec, joc și voie bună”, un spectacol organizat în aer liber de Primăria municipiului, prin Palatul Culturii și Direcția Educație-Turism. Pentru oamenii din această localitate componentă a Bistriței, au urcat pe scenă membrii ansamblului “Cununa de pe Someș”, într-un antrenant recital folcloric, dar nu a lipsit nici muzica ușoară oferită de Nicușor Daroși, momentele de animație sau jocurile și întrecerile diverse. Extra bonus a fost un concurs de gătit gulaș, într-o atmosferă de sărbătoare câmpenească așa cum nu a mai avut Ghinda. La Lăsata Secului pentru Postul Sfintei Maria, chiar dacă ploaia a grăbit încheierea evenimentului, ne-am simțit bine împreună ca bistrițeni, pentru că toți locuitorii din cartierele orașului merită respect și apreciere din partea comunității urbane. De aceea, municipalitatea urmează să organizeze astfel de acțiuni și în alte zone aparținătoare ale Bistriței" declară primarul Ioan Turc.
Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, senatorul Ovidiu Florean, viceprimarul Sorin Hangan, managerul Palatului Culturii -dr. Gavril Țărmure, şef Serviciu la Palatul Culturii - Mihai Berbunschi, părintele Doru zaharie au participat la primul spectacol cel puţin din ultimii 30 de ani, oferit de Ansamblul folcloric “Cununa de pe Someș”, spre bucuria oamenilor din acest cartier aparținător al Bistriței, care simt deja o atenție crescută din partea administrației locale. Suitele de jocuri de pe Valea Someşului, Valea Şieului, din Maramureş şi din Bucovina, concepute de maestrul coregraf Teodor Puşcaş, i-au adus în scenă pe dansatorii ansamblului care au demonstrat, încă o dată, faptul că la Centrul Cultural Municipal Bistriţa este unul dintre cele mai îndrăgite ansambluri care, în cei peste 50 de ani de existenţă, a scris istoria tradiţiilor noastre. Orchestra profesionistă, condusă de Alexandru Demeter, secondat de Alexe Savu, a prezentat piese din Bistriţa, Sibiu, Banat, iar soliştii Larisa Bozbici, Teodora Florea, Florina Bălan, Andrei Handrea şi Dina Vărărean Demeter au întregit, prin cântecele lor, spectacolul prezentat de scriitorul Menuţ Maximinian, realizator emisiuni radio-tv.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5