Dublu eveniment marcat la Liceul Tehnologic Agricol Bistrița

ZIUA CULTURII NAȚIONALE \ZIUA POETULUI MIHAI EMINESCU

Elevii  Liceului Tehnologic Agricol Bistrița,coordonați de prof. Bica Diana și prof. Moldovan Georgeta, au marcat în avans ZIUA CULTURII NAȚIONALE și ziua poetului  național al românilor, prozatorul, dramaturgul, ziaristul și ganditorul, Mihai Eminescu ,născut pe 15 ianuarie 1850.

Scopul activității a fost acela de sensibilizare a elevilor cu privire la valorile culturii naționale , de dezvoltare a sentimentelor de dragoste si preţuire pentru valorile naţionale și de informare cu privire la viața și opera marelui poet Mihai Eminescu.
Programul activității a cuprins marcarea unui dublu eveniment: viața și activitatea poetului M.Eminescu și Ziua culturii naționale , dar şi concursul ”Cât de bine îl cunoaștem pe Mihai Eminescu?”.  Elevii claselor a X –a B și a X-a C au fost organizați în patru echipe care au concurat pentru a deveni buni eminescologi răspunzând corect la întrebări variate din viața și opera marelui poet.

De asemenea, au fost audiţii de cântece şi versuri eminesciene în interpretări celebre, a fost recitată poezia ”Luceafărul”, finalmente fiind premiaţi participanții la concursul ”Cât de bine îl cunoaștem pe Mihai Eminescu?”.

Activitatea a avut un impact pozitiv asupra elevilor, motiv pentru care ne dorim ca Ziua Culturii Nationale și marcarea nașterii lui Mihai Eminescu să reprezinte un moment special un prilej de mândrie că suntem români.

PROF. ELENA MORA

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5