Drum bun între Bistriţa şi Budacu de Jos. Radu Moldovan: A fost o lucrare complexă, dar de foarte bună calitate!

Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, directorul executiv Dorin Popescu de la Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, primarul Florin Sandu Simionca, ing. Constantin Hada de la Inspectoratul Teritorial în Construcţii Bistriţa-Năsăud, specialişti de la Drumurile Judeţene, reprezentanţi ai firmei de proiectare şi de construcţii au participat la recepţia la terminarea lucrărilor pe DJ 173 C, Bistriţa-Budacu de Jos.

„Este o altă lucrare foarte importantă care scurtează în mod concret legăturile locuitorilor, în mod special, din Budacu de Jos şi din această zonă cu municipiul Bistriţa. Sunt convins că locuitorii din Budacu de Jos ajung mai repede în centru decât noi, cei care stăm în partea de sus a oraşului. Modernizarea DJ 173 C Bistriţa – Budacu de Jos a fost o lucrare foarte complexă, chiar dacă lungimea este mică, de aproximativ  3 km, dar terenul este foarte-foarte instabil, cu foarte multe lucrări de foraje, piloţi, foarte multe lucrări pentru a putea stabiliza terenul”, a precizat preşedintele Radu Moldovan.

Lucrările au fost executate, în urma procedurii de achiziţie publică, de către asocierea dintre Îndemânarea Prod Com, în calitate de lider de asociere, SC Dimex 2000 Company ca asociat la lucrările de execuţie, iar partea de proiectare a fost realizată de Someş Top Grup SRL. „Îi felicit pe mai tinerii noştri colegi de la proiectare pentru că au o altă viziune despre modul cum ar trebui să arate reţelele de drumuri, pentru că au găsit soluţii tehnice necesare pentru ca garanţia lucrărilor să se poată duce şi la acest drum la zece ani.  Deci, avem o garanţie a lucrărilor de zece ani, 120 luni. Finanţarea lucrărilor a fost asigurată integral din bugetul propriu al Consiliului Judeţean. Valoarea lucrării a fost de aproximativ 8 milioane lei.  Aş vrea să-i felicit pe cei de la firma Îndemînarea, lideri de asociere, mă bucur foarte mult că lucrările sunt de foarte bună calitate. Cumva ne-am obişnuit să facă lucrări de bună calitate companiile din judeţul Bistriţa-Năsăud. De asemenea, mă bucur că aici licitaţia a fost câştigată de către o companie locală care sunt convins că a pus şi un pic de suflet în toată această lucrare”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean.

În context, Radu Moldovan a punctat faptul că  se lucrează intens şi pe tronsoanele Chiraleş – Feleac – Nuşeni, Cuşma – Satu Nou, dar şi la Şieu – Şoimuş – Budacu de Sus. „Aştept cu mare interes să se termine contestaţiile pe tronsonul Şieu – Posmuş –Pintic – Teaca – Ocniţa – Milaş şi, de asemenea, pe Bistriţa – Tărpiu. Este aproape de finalizare evaluarea pentru Beclean – Nuşeni – Chiochiş, Sânmihai – Miceşti – Visuia şi Domneşti – Albeşti. De asemenea, se lucrează intens, cred că lucrările au început de vreo săptămână,  şi pe tronsonul Cociu – Mogoşeni - Floreşti – Nimigea de Jos – Mocod – Zagra”, a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean.

Primarul Florin Sandu Simionca a ţinut să mulţumească echipei de la Consiliul Judeţean pentru taote investiţiile realizate în beneficiul comunităţii din Budacu de Jos. „Vă mulţumesc pentru efortul şi pentru gândurile bune pe care le-aţi avut pentru comuna Budacu de Jos încă din primele zile de când aţi venit preşedinte la Consiliul Judeţean. Iată că astăzi se văd realizările pe care le-aţi făcut şi la acest drum Bistriţa – Budacu de Jos, DJ 173C.  Locuitorii comunei vă transmit cele mai bune gânduri şi mulţumiri pentru tot ceea ce aţi făcut pentru noi, nu numai pentru acest drum ci pentru toate lucrările cu care ne-aţi sprijinit de când sunt primar şi de când dumneavoastră sunteţi preşedinte al Consiliului Judeţean”, a declarat primarul Simionca.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5