Drojdia de bere si efectele ei miraculoase

Cu totii stim ca drojdia de bere este un element important in fabricarea berii de pretutindeni, dar te-ai intrebat vreodata ce este si ce face cu adevarat aceasta drojdie?

Ei bine, drojdia de bere este de fapt o ciuperca foarte mica, avand dimensiuni microscopice si este, mai exact, un derivat dintr-o ciuperca unicelulara. Aceasta are o compozitie complexa de exceptie si un rol probiotic, comportandu-se ca un aliat al sistemului imunitar.

Ea reuseste sa distruga microbii actionand la nivelul activitatii celulelor fagocite. Astfel, aceasta drojdie joaca un rol protector impotriva virusurilor si a bolilor si este recomandata mai ales in timpul anotimpului rece, pentru intarirea sistemului imunitar.

Acestea nu sunt singurele avantaje oferite de drojdia de bere. Ea contine o multime de vitamine si aminoacizi de care corpul are nevoie, reusind astfel sa sporeasca rezistenta la oboseala si te ajuta sa faci fata impotriva extenuarii.

Totodata, drojdia de bere faciliteaza digestia. Datorita faptului ca aceasta drojdie contine probiotice, acestea au un efect benefic asupra digestiei. Flora intestinala a corpului uman este echilibrata cu ajutorul microorganismelor vi care se gasesc in mod natural in corpul nostru. Cu ajutorul drojdiei, senzatiile de disconfort intestinal si digestive vor fi atenuate, iar toxinele se vor elimina cu mai multa usurinta.

Drojdia de bere se utilizeaza si pentru atenuarea senzatiei de greata, voma si a starilor asociate. Poate fi asul pretios din maneca viitoarelor mamici care se confrunta cu stari de greata in primul trimestru de sarcina. Totusi, pentru orice eventualitate, se recomanda a se cere parerea unui medic inainte de a consuma drojdie in timpul sarcinii.

Inafara de persoanele care au intoleranta la gluten, nu exista contraindicatii speciale cu privire la includerea drojdiei in rutina zilncia. Luand in calcul toate aceste beneficii aduse de drojdia de bere, cu siguranta ne dorim sa o includem in regimul nostru alimentar.

Nu este nevoie sa facem o regula din servirea zilnica a drojdiei, dar, din cand in cand, poate fi un real ajutor al sistemului nostru imunitar. In acest caz, se recomanda anual o cura cu drojdie de bere care sa dureze intre doua si trei luni, respectand doza zilnica recomandata: aprox. 2-3 grame pe zi.

Daca ti-au placut aceste informatii despre efectele miraculoase ale drojdiei de bere, cu siguranta vei iubi si drojdia folosita pentru paine. Daca si tie iti place gustul si mirosul painii gata scoase din cuptor, dintr-o maia cu drojdie proaspata si de calitate, arunca un ochi pe Lesaffre. Aici este locul unde vei afla si mai multe lucruri fascinante despre drojdie, de la adevaratii experti!  

 

 

Comentarii

31/03/20 11:26
cititor

SA MAI SI RADEM
Ma Io... il intreaba Geo... ( dupa ce ai iesit din ocol si s-au intalnit la poarta... ca n-au voie sa umble decat numa intre 11,00 - 13,00 , ori cand isi plimba " vaca " pe langa casa dupa ora 20,00 ... ) OARE-I BUNA PALINKA LA VIRUSUL ASTA MA ... ?!
Poi... stiu io ma Geo... da... cred ca ase de la vre-o 4-5 detz in sus ma... capo are ori n-are, macar nu-ti mai pasa ma !

07/04/20 21:14

Nu știam de aceste beneficii ale drojdiei de bere...Interesant

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5