„Drapelul Veteranilor” adus la Bistriţa de Invictus

În cadrul unui ceremonial militar, având o semnificaţie aparte, s-a desfăşurat la Bistriţa o acţiune de o sensibilitate aparte prilejuită de sosirea „Ştafetei Veteranilor” în Piaţa Centrală, ştafetă formată din membrii Grupului Invictus România, purtătorii „Drapelului Veteranilor”.
Acest deosebit eveniment a fost organizat în contextul Zilei Armatei Române, respectiv sărbătorirea Anului Veteranilor de Război – 2015 şi a comemorării eroilor României din cel de-al Doilea Război Mondial şi nu numai.
„Ştafeta Veteranilor” a sosit la Bistriţa de la Vatra Dornei, iar „Drapelul Veteranilor” a fost înmânat de către militarul Invictus, reprezentantul Filialei ANVRR, general de brigadă (r.) Ioan Birişiu, care l-a sărutat şi, vădit emoţionat, l-a înmânat primarului municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, care a îngenuncheat şi l-a sărutat, apoi l-a înmânat gărzii purtătoare a drapelului.
A urmat arborarea drapelului pe catarg, concomitent cu intonarea Imnului Naţional, apoi au rostit alocuţiuni plt. adj. Gh. Zbâncă – rănit în teatrul de operaţiuni din Afganistan, gen. de brigadă (r.) – Ioan Birişiu şi primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, col. Ioan Văsieş – şef de Stat Major la Brigada 81 Mecanizată, care au scos în evidenţă rolul şi importanţa veteranilor de război în istoria României.
Pentru sacrificiul adus pe liniile de luptă a frontului de către veterani şi plecaţi în „oastea cerească” s-a păstrat un moment de reculegere.
„Ştafeta Veteranilor”, cu militarii Invictus din Bistriţa a plecat la Târgu Mureş pentru a înmâna „Drapelul Veteranilor”.
În sala de şedinţe a Primăriei Bistriţa a avut loc un simpozion dedicat celui de-al Doilea Război Mondial, unde au vorbit col. Florentin Belean şi col. Ioan Cordovan.
Acţiunea a fost organizată de ANVR, ANCMRR şi Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria”.
Glorie eternă eroilor României!

Comentarii

28/09/15 15:01
Vizitator

Intamplator sau nu, in Anul Veteranilor de Război – 2015, la Bistrita a fost inaugurata recent „Poteca Veteranilor”. Este vorba despre un nou acces ușor de strabatut de la baza dealului Codrișor (Schiferberg), prin padurea cu acelasi nume, până în poienile din varful dealului. Poteca Veteranilor porneste de la capătul străzii Codrișor la intrarea veche în ștrandul municipal se desprinde, spre dreapta, din poteca Veverițelor și ajunge în poiana Iepurașilor. Traseul trece pe lângă rămășițele monumentului ostașilor sovietici care au căzut „eroic” la datorie după ce au băut spirtul din recipientele cu șerpii conservați în laboratorul de științele naturii de la actualul CN Liviu Rebreanu.

30/09/15 11:08
Cititor

Dar "Aleia boschetarilor" ( sau a tig.anilor care-si fac veacul prin bordeiele din aceasta zona plina de mizerie ) ... care este ?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5