Dr. Petru Orza: După modernizare, Policlinica şi-a dublat serviciile, în luna februarie numărul acestora ajungând la 11.000

După modernizarea Ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, cunoscut de bistriţeni drept drept Policlinica, numărul şi calitatea serviciilor medicale a crescut exponenţial. Astfel, dacă în luna decembrie, Policlinica a oferit aproximativ 7.000 de servicii (consultaţii, investigaţii, analize medicale etc.), în luna februarie numărul acestora a ajuns la 11.000, ne-a declarat medicul şef coordonator, Petru Orza. Potrivit acestuia, ca la orice început, mai există şi o serie de probleme organizatorice, care vor fi remediate în timp.
Afluxul mare de pacienţi se datorează programului gratuit pentru depistarea cancerului de sân, prin mamografii. Persoanele interesate se prezintă la cabinetul de obstretică-ginecologie cu bilet de trimitere de la medicul de familie şi, în baza unei programări beneficiază de această investigaţie. De asemenea, creşterea numerică a serviciilor medicale prestate vine şi pe fondul celui mai mic tarif aplicat pentru fişele medicale ale şoferilor. „Cu doar 50 de lei, Policlinca Spitalului Judeţean de Urgenţă efectuează fişele medicale auto. Este un preţ rezonabil, ţinând cont că se efectuează şase consultaţii. Practicăm acest preţ pe piaţa serviciilor de acest gen din oraş plecând de la principiul că mai bine mai puţin decât nimic. Programul pentru fişele medicale auto este de luni până vineri între orele 12.30-14”, ne-a explicat dr. Petru Orza.
Săptămâna trecută, în cadrul vizitei pe care ministrul Sănătăţii, Particiu Achimaş-Cadariu, a făcut-o la Bistriţa, acesta a ajuns şi la Policlinica de pe str. Gării, fiind încântat de investiţiile realizate de administraţia judeţeană şi spital printr-o finanţare europeană. „Spunea domnul ministru că este ca în Germania, doar că aici, la Bistriţa, vorbim de un sistem public de sănătate”, ne-a dezvăluit şeful Policlinicii, dr. Petru Orza.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5