Dr. Dorel Cosma a primit cea mai înaltă distincţie culturală din Celiabinsk. Medalia de aur IGF pentru Vladimir Putin

În cadrul întâlnirii de la Celiabinsk din Rusia cu delegaţiile din cele 50 de zone ale Rusiei, dr. Dorel Cosma, preşedintele Uniunii Mondiale de Folclor, a fost invitat de onoare la Palatul Administrativ, în sala de festivităţi, unde, alături de delegaţia IGF, a participat la o recepţie alături de autorităţile locale şi centrale, amintind aici pe ministrul Culturii. Din delegaţia invitată, alături de preşedintele IGF, Dorel Cosma, au făcut parte şi vicepreşedinţii Antonio Vinars – Spania şi Vladan Tesanovici – Serbia, secretarul general Rosen Bogdanov – Bulgaria, trezorierul adjunct – Pahone Pop (România). Guvernatorul regiunii Chelyabinsk Oblast - Boris Dubrovskiy a adresat un mesaj de felicitare pentru evenimentele derulate sub sigla IGF, mulţumind în mod special managerului Palatului Culturii Bistriţa, preşedintele IGF, Dorel Cosma, căruia i-a înmânat cea mai înaltă distincţie culturală, ca semn de recunoştinţă pentru sprijinul acordat în desfăşurarea Festivalului Internaţional, precum şi pentru înscrierea Federaţiei Ruse din zona Munţilor Ural în Uniunea Mondială de Folclor.
În discursul său, Dorel Cosma a vorbit despre rolul important pe care-l are cultura populară în păstrarea şi promovarea identităţii fiecărui popor, stabilind, în acelaşi timp, o serie de proiecte vizând prezenţa artiştilor ruşi din zona Ural la evenimentele ce vor avea loc la Bistriţa.
În acest cadru, preşedintele Dorel Cosma a acordat o distincţie şi pentru preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, medalia de aur IGF ajungând astfel pe masa celui mai important om din Rusia, ca semn de respect pentru preţuirea folclorului şi sprijinul pentru promovarea acestuia.
De asemenea, Placheta specială IGF a fost oferită guvernatorului ca semn de respect pentru susţinerea celui mai mare festival internaţional de folclor din Rusia, care se adaugă evenimentelor pe care IGF le-a avut anul acesta în Kosovo şi Israel (Haifa).
Distincţia din Rusia se adaugă celorlalte distincţii primite de-a lungul vremii de managerul Palatului Culturii în diverse colţuri ale lumii, ca semn de preţuire pentru tot ceea ce a realizat domnia sa în domeniul culturii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5