Dr. Anca Andriţoiu: Vaccinurile antigripale se vor lua din farmacii, cu rețetă compensată de la medicul de familie!

Dr. Anca Andriţoiu, director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud,  a declarat, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, că la nivelul judeţului nostru sunt înregistrate, zilnic, între 15 şi 12 cazuri de CoVid, însă nu sunt forme severe, iar la ATI nu este internată nicio persoană. Potrivit acesteia,12 pacienţi sunt internaţi la Năsăud şi la Bistriţa. Procedurile au fost modificate, astfel că există doar recomandări de izolare la domiciliu, medicii de familie eliberând concedii medicale.

         În ceea ce priveşte vaccinarea antigripală, dr. Anca Andriţoiu a precizat că au fost modificate regulile, în sensul că DSP B-N nu va mai distribui vaccinurile către medicii de familie.

         „Am văzut că a apărut în Monitorul Oficial modalitatea de compensare. Vaccinurile vor fi în farmacii, de acolo se vor ridica şi cei care până acum primeau la cabinetul medicilor de familie, vor primi o reţetă de la medicul de familie cu compensare 100% şi le vor lua din farmacii. Îl vor face tot la cabinetul medicului de familie, pentru că există un Registru Naţional de Vaccinări unde trebuie marcată această vaccinare. Există şi compensare 50% pentru alte categorii de persoane sau cine doreşte poate să şi-l ia pur şi simplu la preţul întreg. Acum începe momentul de vaccinare, sfârşit de septembrie – început de octombrie. Sperăm să vină nişte reguli clare pe care să le transmitem tuturor”, a explicat directorul executiv DSP B-N.  

 

Comentarii

01/10/23 12:40
Dorel

Deci, stai la " coada " odata la medicul de familie, mai stai odata la farmacie si inca odata la medicul de familie sa ti-l faca si sa te ia in evidenta ... Maaa... sunteti de toata c*ca . Nu era mai simlu sa mergi direct la medicul de familie, sa ti-l faca si sa te ia in videnta , sau daca mergi la farmacie, in functie de ce categorie esti ( pensionar, sau cu anumite afectiuni ... ) sa ti-l faca efectiv si sa mentioneze in " Registrul ... ala "... ca ti la facut ... ? Maaa... in tara asta nimic nu se face pana ce ... si fara sa trebuiasca sa te scarpini si in c*r mai intai ... O asa harababura si proasta gestionare niciodata n-a avut aceasta tzara , in toate domeniile !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5