Două zile de sărbătoare pentru comunitatea din Livezile. Traian Simionca: Să facem mai atrăgătoare această comună! Preşedintele Moldovan: Sunt proiecte majore de 19 milioane de euro

În acest sfârşit de săptămână, livezenii au avut parte de două zile de sărbătoare, bucurându-se de un program special pregătit de autorităţile locale. unei. Primăria şi Consiliul Local Livezile cu sprijinul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud şi al Centrului Judeţean pentru Cultură au gândit evenimente pentru toate gusturile, de la muzică uşoară la muzică populară, discotecă, întreceri sportive, distracţii pentru cei mici, dar şi standuri cu bucate alese.

Manifestările au debutat sâmbătă seara, pe scena amplasată în proximitatea Primăriei Livezile, urcând solişti precum Casanova, Florinel şi Ioana şi Partidul  Kiss Fm, care au întreţinut atmosfera până noaptea târziu.

Duminică, în zi de mare sărbătoare – Naşterea Maicii Domnului -  comunitatea din Livezile s-a reunit la biserică, la Sfânta Liturghie. De la ora 13.00, livezenii şi nu numai au fost invitaţi să se întreacă în concursurile de şah, table, remy şi moară. Pe stadionul comunei, Voinţa Livezile a disputat partida cu Progresul Tăure, care a contat pentru etapa a doua a Ligii a IV-a.

Evenimentul artistic  - prezentat de Menuţ Maximinian - a debutat cu mesajul invitaţilor.  Alături de primarul Traian Simionca şi de viceprimarul Florin Griga, pe scenă au urcat preoţii comunei şi protopopul Alexandru Vidican, preşedintele Consiliului Judeţean – Emil Radu Moldovan, vicepreşedintele CJ – Ioan Ţintean, senatorul Ioan Simionca, fostul secretar de stat de la Ministerul Agriculturii – Sorin Roşu Mareş, primarul comunei Şieu – Ionuţ Cifor, dar şi întreg Consiliul Local Livezile.

         Primarul Traian Simionca a punctat doar câteva din investiţiile pe care autorităţile locale le derulează în satele comunei, amintind de reabilitarea şi modernizarea şcolilor din Dorolea şi Cuşma, asfaltările de străzi, modernizări de drumuri agricole, dar şi de documentaţiile tehnice pentru introducerea gazului în Dorolea, Cuşma şi Livezile, pentru modernizarea tuturor străzilor, pentru refacerea turnului Bisericii Evanghelice, construirea unui bazin de înot didactic. „Sperăm să putem face multe lucruri împreună, să facem mult mai frumoasă această comună şi mai atrăgătoare pentru toţi dintre dumneavoastră care locuiţi aici sau care ar vrea să se mute aici. Este o comună frumoasă, lângă drumul european, la doar 7 km de Bistriţa şi ar fi păcat să nu se dezvolte aici şi mediul de afaceri. Numai în ultimii ani, cinci firme mari şi-au mutat sediul social în comuna Livezile, precum Îndemînarea, Iulius Trans etc.”, a spus Traian Simionca.

         Protopopul ortodox  de Bistriţa, Alexandru Vidican, în numele preoţilor din comuna Livezile, a adus binecuvântare peste această sărbătoare a comunităţii. „Ne bucurăm şi noi de realizările şi petrecerea satului. Proverbul românesc se adevereşte că „Pomul după roadă şi omul după fapte”. Ceea ce se vede la nivel de comună sunt roade. Dacă umblăm şi colindăm judeţul Bistriţa-Năsăud trebuie să vedem în fiecare drum, în fiecare realizare un nume, numele preşedintelui Radu Moldovan”,a spus protopopul Vidican.

         Preşedintele Consiliului Judeţean a ţinut să felicite echipa administrativă de la nivelul Primăriei Livezile, dar şi Consiliul Local, pentru modul în care ştiu să colaboreze. „În toamna anului 2011 am venit la Livezile cu domnul Ioan Ţintean care mi-a spus că ar fi bine să-l susţinem pe Traian Simionca, pentru că are potenţial să schimbe faţa comunei. (...) Mă bucur că am ales atunci să fiu alături de domnul Ioan Ţintean susţinătorii lui Traian Simionca pentru că timpul a dovedit că ceea ce spunea s-a transformat în realitate. Pentru toţi oamenii de bună credinţă aceste lucruri sunt evidente. Cred că astăzi comuna Livezile este condusă de o echipă performantă, de oameni care se respectă unii pe alţii, dar care au început cu minusuri foarte mari, care au fost acoperite şi în plus au făcut foarte multe proiecte. În parteneriatul de şapte ani pe care îl avem cei de la nivelul judeţului cu primarul comunei dumneavoastră, la Livezile vorbim de 37 de proiecte în valoare de aproximativ 19 milioane euro, adică 900 miliarde lei vechi. Comuna Livezile şi-a schimbat fundamental faţa în bine, are una dintre cele mai competente echipe din judeţ, pentru că toate lucrurile pe care le-au făcut sunt pentru comunitate. Traian Simionca îşi iubeşte foarte mult comunitatea, comuna şi este dispus la orice tip de sacrificiu pentru a ajuta un om. Voi rămâne alături de el până la capăt”, a transmis livezenilor preşedintele Radu Moldovan. 

         Preşedintele Moldovan a menţionat că proiectele administrative continuă, cel mai important fiind modernizarea DJ 172G Satu Nou – Cuşma, care este scos la licitaţie, plus lucrările de apă şi canalizare, din cadrul Master Planului. „Vă felicit pentru că sunteţi o comunitate unită, pentru că ştiţi să alegeţi, aţi ales foarte bine şi sunt convins că şi la anul veţi alege la fel de bine în interesul comunităţii”, a mai spus preşedintele Moldovan.

         Senatorul Ioan Simionca, fiu al satului, a precizat că se bucură să fie părtaş la această sărbătoare pe care livezenii o merită din plin. „Trăim nişte momente destul de complicate la nivel politic naţional. Sper într-o reintrare în normalitate. (...) Îl felicit pe domnul primar, alături de echipa sa, Consiliul Local, pe angajaţii Primăriei care au depus eforturi mari pentru a îmbunătăţii viaţa locuitorilor comunei. Aş vrea să transmit un gând tuturor celor care încep un nou an şcolar şi părinţilor. Sunt convins că avem tot ceea ce ne trebuie în şcoli, avem condiţiile de care este nevoie pentru a avea o generaţie bine pregătită şi nu-mi rămâne decât să le urez succes copiilor, cadrelor didactice şi părinţilor”, a declarat senatorul Simionca.

         În cadrul evenimentului au fost premiate 6 familii care au împlinit 50 de ani de căsătorie, şi anume Ioan şi Dochia Boneu, Nicolae şi Domniţa Cristea, Niculae şi Lavinia Frim, Ioan şi Elena Lazăr, Ioan şi Liliana Lazăr Pahone şi Dorel şi Elena Niculai.

***

Spectacolul a debutat cu evoluţia Ansamblului „Măgura Şieului” din Şieu, coordonat de Bogdan Pântea. Micii artişti ai Căminului Cultural Livezile i-au încântat pe livezeni cu suite de dansuri, alături de aceştia fiind interpreţi precum Mina Buga, Olimpia Deneş, Nelu Cucură.

Un moment aparte l-a constituit evoluţia Ansamblului „Nunta Zamfirei”, primarul Traian Simionca urcând pe scenă alături de fiica sa, Tania. Invitaţi speciali ai acestei ediţii au fost interpreţii Nicoale Cionca, Lenuţa Filipoi, Alexandru Pop (Maramureş) şi Aurora şi Mihai Săndel.

Un superb foc de artificii a încununat o nouă ediţie a Zilelor comunei Livezile.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5