Două persoane reținute pentru 24 de ore pentru comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și vătămare corporală, în dosarul Dani Borgovan

În cursul zilei de astăzi, 27 octombrie 2023, în vederea administrării probatoriului în cauză, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud au pus în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară emise de instanța de judecată, în localitățile Bistrița și Șintereag, fiind identificate și ridicate diferite mijloace materiale de probă, anunță Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

"În continuarea cercetărilor, trei persoane au fost conduse la sediul Poliției în baza mandatelor de aducere pentru audieri, iar față de două dintre acestea a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, pentru comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și vătămare corporală.La data de 28 octombrie 2023, cele două persoane reținute, în vârsta de 33, respectiv 28 de ani vor fi prezentate judecătorului de drepturi si libertăți din cadrul Judecătoriei Bistrita cu propunere de arestare preventivă", se arată în comunicatul IPJ BN.

Activitățile de urmărire penală au fost desfășurate de polițiști din cadrul Biroului de Investigații Criminale, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Criminalistic și Serviciului pentru Acțiuni Speciale. Suportul de specialitate a fost asigurat de polițiști din cadrul Directiei de Operatiuni Speciale.
***
Echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD a găsit vineri noaptea, în 20 octombrie, în municipiul Bistrița, pe str. Solomon Halita pe Dani Borgovan căzut pe scări în stare gravă.
"La Unitatea de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița a fost adus astă-noapte un bărbat în vârstă de 30 de ani, în stare critică, prezentând multiple traumatisme și fracturi, în urma căderii de la înălțime. După stabilizare în Urgență, consultații clinice și paraclinice, pacientul a fost internat în Secția ATI-Neurochirurgie. Starea sa este foarte gravă, fiind intubat, ventilat mecanic și în comă indusă medicamentos", a transmis Camelia Strungari, purtător de cuvânt SCJUB.
***
"La primirea sesizării prin SNUAU 112, polițiștii Biroului de Ordine Publică s-au deplasat la locul evenimentului, unde au luat măsuri de identificare a persoanelor prezente. La locul evenimentului a fost ulterior direcționată grupă operativă din cadrul Poliției municipiului Bistrița în vederea demarării cu celeritate a cercetării locului faptei. Polițiștii au dispus de îndată audierea tuturor persoanelor implicate în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a petrecut evenimentul.
Cu privire la cele constatate până în acest moment operativ, polițiștii au deschis un dosar penal cu privire la infracțiunea de violență în familie și cu privire la infracțiunea de lovire sau alte violențe, cercetările fiind efectuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița.
În cadrul dosarului penal polițiștii au dispus efectuarea de constatări medico-legale de către Serviciul de Medicină Legală Bistrița-Năsăud și ridicarea de documente medicale.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Poliției municipiului Bistrița în cadrul dosarului penal, fiind demarate toate activitățile necesare stabilirii cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentului cât și a participației penale.
Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud asigură opinia publică cu privire la faptul că sunt angrenate toate resursele necesare în vederea aflării adevărului și tragerii la răspundere penală a persoanelor care s-ar face vinovate de comiterea unei infracțiuni", a informat IPJ BN.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5