Dosare penale pentru doi bărbaţi din Salva şi Cluj-Napoca, pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere

Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au depistat luni în trafic un bărbat, de 68 ani, din Salva, în timp ce conducea un motoscuter, pe raza localității, fără a deține permis de conducere. Totodată, la aceeași dată, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș au identificat în trafic un tânăr, de 24 ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 17, pe raza localității Reteag, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule.

   În ambele cauze s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

***

     Pentru a petrece o vară în siguranță, polițiștii rutieri vă recomandă!

Conducerea unui vehicul și alcoolul sunt incompatibile!

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice sau dacă nu dețineți permis de conducere! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, având o îmbibație alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge sau nu dețin permis de conducere trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani.

Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi nu uitaţi de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.

Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.

Respectaţi regimului legal de viteză! Poliţiştii rutieri reamintesc că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Pietonilor le recomandă să-şi sporească atenţia şi să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

 

Centura de siguranţă poate salva viaţa!

Centura de siguranţă constituie un factor de primă importanţă în ceea ce priveşte configuraţia dinamicii accidentelor rutiere.

Folosirea centurii de siguranţă este obligatorie. Ataşaţi-vă centura de siguranţă înainte de plecarea la drum, vă poate salva viaţa în caz de accident!

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5