Dosar penal pentru un bărbat din Beclean! Acesta şi-a însuşit telefonul unei fete, care l-a uitat la o terasă!

Polițiștii au fost sesizați de un bărbat de 47 de ani cu privire la faptul că fiica lui de 14 ani și-a uitat telefonul mobil pe terasa unui magazin. Imediat după ce și-a dat seama s-a întors după el, însă nu l-a mai găsit. În urma investigațiilor efectuate, polițiștii din Beclean au identificat un bărbat de 55 de ani, din Beclean, bănuit de comiterea infracțiunii de însușirea bunului găsit.

Telefonul a fost recuperat și restituit păgubitului, iar polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracţiunii de însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor, se arată în comunicatul IPJ BN.

  1. Conform art. 243(1) din Codul Penal: ”Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităților sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepsește cu închisoare de la o lună la trei luni sau cu amendă.
  2. Cu aceeași pedeapsă se sancționează și însușirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparține altuia, ajuns în eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparține.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5