Dosar penal pentru articole vestimentare contrafăcute. Biciclete confiscate de jandarmi, în piaţa din Năsăud

Jandarmii Grupei de Supraveghere şi Intervenţie Năsăud în cooperare cu reprezentanţi ai Primăriei oraşului Năsăud au executat o acţiune specifică pe linia protejării populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

"Pe timpul acţiunii a fost depistat un bărbat de 51 de ani care oferea spre comercializare haine contrafăcute, ca urmare s-a ales cu dosar penal. Acesta se afla în piaţa din oraşul Năsăud iar produsele expuse spre comercializare aveau marcă şi culoare similare cu mărci originale. Jandarmii au întocmit pe numele bărbatului actele de sesizare pentru infracţiunea  de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, acte care au fost predate Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud", se arată în comunicatul Jandarmeriei bistriţene.

           Conform prevederilor legale în vigoare punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Prin punerea în circulaţie se înţelege oferirea produselor sau comercializarea ori deţinerea lor în acest scop sau, după caz, oferirea ori prestarea serviciilor sub acest semn, precum şi importul, exportul sau tranzitul produselor sub acest semn.  (Legea nr. 84 din 1998, privind mărcile şi indicaţiile geografice, republicată)

  De asemenea, pe timpul acestei misiuni a fost depistat un alt bărbat care oferea spre vânzare trei biciclete second-hand pentru care nu deţinea documente de provenienţă. În conformitate prevederile legii nr. 12 din 1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, bicicletele au fost confiscate.

Valoarea produselor se ridică la aproximativ 800 lei.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5