Doris Cosma şi Paul Gîţa, lună de miere în Dubai

foto facebook

După o nuntă ca în poveşti Doris Cosma şi Paul Gîţa se află în luna de miere în Dubai.

In Dubai sunt insulele construite de om, cladirile inalte, din otel si sticla, si mall-urile uriase chiar exista. In doar cativa zeci de ani, Dubaiul a ajuns dintr-un satuc de pescuitori de perle prototipul orasului viitorului. Dubaiul are facilitati de shopping intalnite doar la New York, Singapore sau Hong Kong la preturi mult mai reduse, emiratul fiind o zona in care nu se percep taxe. Se incepe cu Deira City Centre, Burjuman, Emirates mall . O fi Dubaiul orasul viitorului, dar radacinile nu si le-a uitat. Bazarul de aur sau Gold Souk - stradute peste stradute pline cu magazine ce vand aur de toate culorile si formele, de la bijuterii grele arabesti pana la ineluse si lantisoare executate pe loc. Vizitatorii au la dispozitie peste 25 de mall-uri, precum si piete in aer liber amenajate in jurul orasului. Diversitatea culinara este covarsitoare (veti ajunge acasa "cocosati" de uimire de cate veti vedea in acest oras): delicii indiene, chinezesti, japoneze, frantuzesti si italienesti .
Neaparat trebuie vizitat Dubai Creek, pentru a observa viata de zi cu zi a portului, neschimbata de zeci de ani, dar totusi modernizata. Vase mai mici sau mai mari inca aduc in port marfuri din toata lumea. Se pot face plimbară cu o barca pe un canal ce ce imparte orasul in doua: Deira si Bur Dubai, fiecare cu portia ei de muzee de arta orientala, moschei si mall-uri. Nu trebuie ratat Districtul Bastakya, pentru a va umple de atmosfera vechiului Dubai, cu stradute inguste si case mici, pescaresti. Exista aici un fel de muzeu al satului, numit "tourist village", cu galerii de arta, un centru cultural si restaurante. Sheikh Saeed House este fosta resedinta a familiei conducatoare, asezata strategic langa apa, pentru ca seicul sa poata observa de la balcon activitatea din port. Dateaza de la sfarsitul secolului al XVIII-lea si este un exemplu de arhitectura locala. Dintre moschei, Marea Moschee din Bur Dubai are cel mai inalt minaret din tot orasul (aproximativ 70 m si nu mai putin de 45 de domuri din sticla si otel). Este o cladire pe care nu o veti uita curand, reprezentand principalul loc de rugaciune din emirat.
Moscheea Jumeirah, cel mai fotografiat obiectiv religios din oras, poate fi recunoscuta datorita minaretelor sale gemene. Este spectaculoasa mai ales noaptea, gratie luminilor inteligent amplasate, ce-i confera un aer sacru. La lasarea serii, mai faceti o plimbare cu taxiul pe Sheik Zayed Road, inima comerciala a Dubaiului si zona cu cei mai multi zgarienori. Va veti simti ca in "Star Trek".
Neaparat faceti poze aici. Vor fi cele mai reusite! Nu ratati nici targul de peste, care insa trebuie vazut dis-de-dimineata. Nu pentru cumparaturi (doar nu o sa va apucati de gatit cu atatea restaurante in jur), ci pentru atmosfera si senzatia de normalitate pe care le ofera in mijlocul tehnologiei viitorului.
la capitolul palje se remarcă Jumeirah. Situata pe coasta Golfului Arabic, aceasta parte a Dubaiului are plaje cu nisip fin si palmieri. Aici se afla simbolul modern al orasului Dubai: Burj al Arab, singurul hotel de 7* din lume, construit in forma de vela, unde toate camerele sunt apartamente.
O vacanţă de neuitat pentru cei doi tineri cărora le dorim casă de piatră!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5