Doliu pe Valea Bârgăului. După 40 de ani de slujire la altarul din Prundu Bârgăului, părintele Ioan Jauca, condus, azi, pe ultimul drum în prezenţa Mitropolitului Andrei

Lacrimi şi durere pentru comunitatea ortodoxă din Prundu Bârgăului. În curtea bisericii, unde părintele Ioan Jauca a slujit mai bine de 40 de ani, a avut loc slujba de înmormântare, oficiată de un sobor de preoţi, în frunte cu Mitropolitul Andrei. Înaltul ierarh a vorbit despre rolul important pe care îl are preotul pentru sufletele noastre, despre misiunea nobilă, transmiţând în acelaşi timp condoleanţe familiei şi încheind cu cuvintele din Sfânta Evanghelie: „Și a zis Domnul: Vino, slugă bună şi credincioasă, căci peste puţine lucruri ai fost credincios şi peste multe te voi pune. Intră în bucuria Domnului tău” (Matei 25, 21).
protopopul Alexandru Vidican a trecut în revistă activitatea bogată în pastoraţie a preotului, spunând că la aflarea veştii triste credincioşi din tot judeţul, în frunte cu oficialităţile, au transmis mesaje familiei.

Credincioşii au rostit o rugăciune pentru cel pe care-l considerau un părinte desăvârşit şi un om minunat.

Bunul Dumnezeu să-i aşeze sufletul în rândul drepţilor, iar familiei şi credincioşilor să le dea mângâiere.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5