„Doiniţa” a adus trofeul Festivalului de la poalele Feleacului, la Bistriţa

Primăria şi Consiliul Local Cluj, alături de Asociaţia Folclorică „Dor Clujean” au organizat cea de-a III-a ediţie a Festivalului Interjudeţean de Folclor „Cântec, joc şi voie bună la poalele Feleacului”. Pe scena din Piaţa Unirii au evoluat zece formaţii, judeţul nostru fiind reprezentat de ansamblul „Doiniţa” al Cercului Militar Bistriţa coordonat de Florentin Archiudean.
Dansurile de pe Valea Someşului şi de la Monor, în coregrafia lui Aurel Muntean, precum şi evoluţia tinerelor interprete Melisa Irina şi Cosmina Cosma, Crista Kozan Zoltan şi Violeta Todoran, coordonate de Cornelia Ardelean Archiudean, au primit ropote de aplauze din partea clujenilor, dar şi trofeul festivalului, ridicat de Andreea Bugnar, dansatoare de frunte. „Copiii au fost admirabili, ca de obicei, iar numeroşii părinţi care ne-au însoţit au trăit o zi fericită”, declară Florentin Archiudean.
Actuala generaţie de dansatori, care a preluat ştafeta de la generaţia 2008 – 2014, îşi croieşte un drum bun pe cărările tradiţiei străbune.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5