Doina Pană: Preşedintele nu poartă un război politic, ci un război împotriva României

         Deputatul Doina Pană, vicepreşedinte PSD,  critică acţiunile preşedintelui României, Klaus Iohannis, şi atitudinea acestuia în raport cu Guvernul României. Potrivit acesteia, preşedintele şi-a luat prerogativele unui prim-ministru atunci când a respins propunerea de numire a Liei Olguţa Vasilescu ca ministru al Dezvoltării, care a fost un primar performant de oraş important, un ministru al Muncii performant, dar şi un parlamentar activ.

         Parlamentarul bistriţean a prezentat o listă în şapte puncte despre activitatea preşedintelui, despre care 97% dintre românii intervievaţi nu au ştiut ce să spună, asta pentru că „nu a făcut nimic constructiv”, ci „a încercat să bage beţe în roate, să fie o frână”, astfel că va intra în istorie ca „preşedintele frânarul”.

         Pe „lista neagră” a acţiunilor prezidenţiale, deputatul Doina Pană a amintit de momentul în care „a picat Guvernul Ponta”, iar preşedintele a venit cu „Guvernul meu, Guvernul Cioloş”, care în domenii foarte importante a fost „zero”. O altă temă vizează respingerea numirii ca prim-ministru a lui Sevil Shhaideh, pe „motive puerile”, deşi aceasta fusese ministru şi vicepremier, „una dintre cele mai pregătite persoane să preia acest portofoliu”.

         „S-a instalat Guvernul Dăncilă. De şapte ori a cerut să plece Guvernul. Guvernul Dăncilă, atât de blamat, pentru că s-a dus o politică de defăimare foarte strategic gândită, împreună cu guvernele anterioare, din 2016 până acum, cel puţin la nivel de buget, a realizat cât toate guvernele Ponta. Pe linie economică şi fiscală a adus performanţe foarte mari”,  a precizat deputatul Pană.

         Un al patrulea lucru care i se impută preşedintelui Iohannis se referă la blocaje, în sensul de a ataca legile la Curtea Constituţională, le-a întors la Parlament, pentru a „tărăgăna lucrurile” până la promulgare.

         Un alt punct se referă la faptul că preşedintele a recurs la defăimarea României pe plan internaţional, făcând afirmaţia că „România nu este pregătită să preia Preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene”, declaraţie contrazisă de modul în care România îşi onorează acest mandat.

         Deputatul Doina Pană reclamă faptul că preşedintele a introdus în lupta politică şi Armata, fapt care face ca România să nu aibă şef de stat major. Nu în ultimul rând, preşedintele „a ajuns să încalce Constituţia pe care a jurat şi deciziile CCR” deşi „clamează statul de drept”, România fiind de 80 de zile fără doi miniştri pe portofolii importante. Potrivit acesteia, ar exista motive „cu vârf şi îndesat” pentru o suspendare a preşedintelui, însă acest lucru nu e de dorit, pentru că România deţine preşedinţia Consiliului UE, însă Klaus Iohannis forţează Constituţia ştiind acest lucru.

         „Am ajuns la concluzia că dumnealui nu poartă un război politic, dumnealui poartă un război împotriva României. Stam şi mă gândeam că vrea al doilea mandat, şi l-a anunţat deja, probabil că nimic nu e prea mult ca să obţină al doilea mandat ceea ce e în dauna României. Mă gândeam cu ce slogan de campanie ar putea veni: am blocat şi am frânat, mai daţi-mi încă un mandat!”, a concluzionat Doina Pană.

Comentarii

08/02/19 16:13
Eco Vizitator

Musai s-avem şi noi în judeţ jalnice slugi pentru Dragnea. Oare ei chiar nu conştientizează cât sunt de penibili în faţa majorităţii oamenilor din această ţară. Greii PSD din judeţ îşi văd de treburi şi lasă lătrăii de profesie să aibă păreri politice. Victor Ponta va fi foarte dezamăgit de fosta subalternă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5