DOINA PANĂ: Noi ne-am ţinut de cuvânt. Pensiile şi salariile bugetarilor au fost reîntregite

Biroul de presă USL

Bistriţenii nu au uitat cine le-a tăiat salariile şi pensiile în ultimii trei ani şi, totodată, ştiu cine a decis, în ultimele şase luni, reîntregirea lor. Adriana Doina Pană, candidatul Uniunii Social Liberale pentru funcţia de deputat în Colegiul 1, este convinsă că electoratul bistriţean va vota cu discernământ la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

În aceste zile de campanie, ne-am întâlnit cu sute de pensionari, bugetari şi angajaţi din mediul privat care au acuzat tăierea salariilor şi pensiilor din timpul guvernărilor PDL şi care ne-au cerut o nouă abordare de protecţie socială. Deşi am preluat guvernarea din mers, ne ţinem de cuvânt! Şi facem dreptate până la capăt! USL a reîntregit salariile şi a decis reîntregirea pensiilor”, declară Adriana Doina Pană.

În opinia sa, candidaţii Uniunii Social Liberale nu trebuie să promită mai mult decât se poate face. Dar se pot face multe lucruri, dacă banul public este folosit cu chibzuinţă. „Nu promitem mai mult decât putem face. Cu toate acestea, ne propunem indexarea pensiilor cu rata inflaţiei, conform prevederilor legii şi în limitele bugetului. În plus, programul de guvernare al Uniunii Social Liberale prevede compensarea medicamentelor în mod real cu 90% pentru pensionarii cu pensii sub 1000 de lei”, susţine Doina Pană.

În privinţa bugetarilor, promisiunea a fost dusă până la capăt. De la 1 decembrie, salariile celor plătiţi din fonduri publice se majorează cu 7,4 la sută faţă de nivelul acordat pentru luna noiembrie 2012.

Este o nouă etapă pentru a reda personalului bugetar nu doar nişte drepturi băneşti, ci şi demnitatea. Programul nostru vizează şi salariaţii din mediul privat, inclusiv prin reducerea treptată, în următorii 4 ani, a CAS-ului datorat de angajator cu 5 puncte procentuale, concomitent cu creşterea progresivă, până în anul 2016, a salariului minim pe economie până la 1.200 lei. Avem însă nevoie de sprijinul şi votul dumneavoastră pentru a putea aplica proiectele USL şi programul de guvernare”, le spune Doina Pană bistriţenilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5