Doina Pană (candidat USL): Mediul de afaceri din Bistriţa şi de peste tot vrea stabilitate economică

Stabilitate, predictibilitate economică, reducerea cheltuielilor fiscale sunt doar câteva dintre problemele sesizate de managerii bistriţeni în întâlnirile avute cu Adriana Doina Pană, candidatul Uniunii Social Liberale pentru funcţia de deputat în Colegiul I (Bistriţa-Livezile).
Doina Pană, alături de preşedintele CJ – Emil Radu Moldovan - s-a întâlnit miercuri cu reprezentanţii firmelor MIRO şi Betak, astăzi fiind programată în întâlnire la Comelf.
„Cei din managementul acestor societăţi comerciale, dar şi alţi oameni de afaceri ne-au spus clar ceea ce aşteaptă ei de la guvernul USL. Nu vor minuni, însă vor stabilitate în mediul politic şi implicit economic, o predictibilitate economică, pentru a-şi putea face previziunile pe termen mediu şi lung. Mediul de afaceri s-a săturat şi de modificările peste noapte ale Codului Fiscal”, ne-a declarat aceasta.
În cadrul întrevederii, Pană a punctat doar o parte din angajamentele pe care le propune Uniunea Social Liberală în programul de guvernare. „Vom susţine reducerea treptată a CAS-ului datorat de angajator cu cinci puncte procentuale. Ne propunem reducerea cheltuielilor cu birocraţia şi fiscalitatea, prin desfiinţarea unor tarife, avize, autorizaţii şi simplificarea cadrului legislativ. Pentru mediul de afaceri susţinem şi scutirea de impozitare pe perioada de cinci ani a dividentelor reinvestite în utilaje, echipamente tehnologice şi cercetare-dezvoltare, inovare”, a explicat Doina Pană.
De cealaltă parte, muncitorii au sesizat necesitatea majorării salariului minim pe economie, prevăzut de altfel în programul USL, dar şi alte probleme cu care se confruntă, fie că e vorba de domeniul social, sănătate sau educaţie.

Comentarii

16/11/12 10:10
erterhtrethrehrthrth

Durerea este ca majoritatea patronatelor, nu sunt de partea USL-ului. Ele au simpatizat si simpatizeaza in continuare cu PDL-ul... care le-a crea "mediul" propice de exploatare a "omului de catre om"... si de intoarcere la "epoca sclavagista " de tip modern... Culmea este ca banii... tocmai la "bogotani" si la ei se afla... si fara bani nu prea poti face nimic din ceea ce ti-ai propune. Tare ma tem ca USL-ul, ori se va "da" de partea astora si le va promite tot felul de "facilitati"... prin care sa-si " vada de treaba " in continuare... ori vor face pe "scortosii" si vor ramane in continuare "saraci" si fara nici o "vlaga" sau perspectiva de viitor mai "luminat".
Ideia ar fi ca doar o "Noua Revolutie"... prin care marea masa de oameni saraci si foarte saraci, sa "repuna" mana pe avutia nationala, sa confiste si sa renationalizeze inapoi absolut totul si sa "repornim" pe un cu totul alt drum... NOU... prin care oameniilor sa le fie create conditiile propice unui loc de munca cinstit, din care sa traiasca si sa-si poata plati datoriile catre stat, sa-si poata creste si educa copiii si sa duca un nivel de viata si de trai normal si civilizat . Prin asta... "ar sari in sus" toata Europa... dar, ne-ar fi rezolvata situatia dezastruoasa in care ne aflam, pentru ca la urma urmei... aceasta "Europa"... fiti pe "pace"... ca absolut nimica nu ne "da"... pe degeaba... si pana in prezent, vedeti in ce hal am ajuns... !
Globalizarea asta... nu duce la nimic bun. Vedeti Dvs ideile de secesiune din America, urmare a faptului ca jumatate din statele americane, au ales alt sef de stat decat cel "dorit"... precum si aici in Europa, unde statele puternice... s-au cam saturat sa "tina in spate"... pe cei "saraci"... de unde de fapt s-au imbogatit ei exploatandu-i si jacmanindu-i in decursul vremurilor, dar cine mai recunoaste asta ? Deci, pana una alta, tot noi... aici pe plan local, trebuie sa gasim solutiile cele mai avantajoase noua si sa nu asteptam "mila" nimanui... pentru ca n-o s-o primim...
Sunt mai buni ARD-istii ... sau USL-istii... ( ??? ) nu pot sa spun, dar in ori ce caz, pana in prezent, nici unul dintre partidele aflate la putere de la Revolutie incoace... nu a dovedit capacitatea necesara unui bun management national pentru Romania...
Asta-i "durerea" ... " durerilor" !!!
Totusi... cel putin... USL-ul este cu o mai larga deschidere catre cei multi si saraci, care au fost jagmaniti de "baietii destepti" si de de tot soiul de hoti,talhari si mafioti facuti mai ales de 8 ani de zile incoace... pe seama faptului ca autoritatea statului de drept a fost diluata intr-un hal fara de hal .

23/11/12 15:42
Vizitator

http://tiberiuorasanu.wordpress.com/
Daca vreti sa ramanem un stat European civilizat ,votati ARD !
psd+pc+pnl vor merge la lada de gunoi a istoriei.
Imi pare rau de pnl,dar cit il vor avea pe acest repetent,chiulangiu si dependent de droguri (tratat la Viena...)nu vor putea realiza nimic.
Ceea ce ce scrie prietenul nostru in postarea anterioara,mi se para pura ipocrizie si manipulare .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5