Doi artişti cunoscuţi nu mai fac parte din Ansamblul Dor Românesc

Ansamblul profesionist „Dor Românesc” al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud a marcat, anul trecut, 20 de ani de activitate. Înfiinţat de Ştefan Cigu, Alexandru Pugna, Matilda Pascal Cojocăriţa şi Gavril Ţărmure, ansamblul a adus de-a lungul vremii momente unice de cântec românesc pe scenele din ţară şi străinătate. Printre cei mai vechi angajaţi ai ansamblului, de 15 ani, s-au numărat şi fraţii Ioan Dordoi şi Felix Gălan de la Dej. Începând cu 2017, aceştia au fost anunţaţi că nu mai fac parte dintre angajaţii ansamblului bistriţean, rămânând la statutul de colaboratori. „Cei doi solişti vor fi colaboratori permanenţi ai ansamblului nostru, iar la evenimentele culturale vor fi invitaţi”, ne-a declarat managerul Gavril Ţărmure de la Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud.
Deocamdată, în primul concert din acest an de la Bistriţa, dedicat Zilei de 24 ianuarie, ce va avea loc de la ora 18.00 la Centrul Cultural Dacia, cei doi artişti nu figurează pe afiş.
Ioan Dordoi este şeful Cerului Militar din Dej, iar Felix Gălan este profesor la Şcoala Populară de Artă. Alexandru Pugna renunţând, pentru o perioadă, la ansamblu, pentru funcţia de vicepreşedinte al consiliului Judeţean şi, acum, secretar de stat, în momentul de faţă soliştii cu carte de muncă ai ansamblului sunt Matilda Pascal Cojocăriţa, Domnica Dologa, Nicolae Cioancă, Mirela Petruş, Anuţa Motofelea, Cristina Retegan, Ioachim Spân, Veronica Bălan şi Oana Matei, alături de dansatorii ansamblului şi de orchestra condusă de maestrul Ştefan Cigu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5