Şefii judeţului puşi la treabă de premierul Ponta cu pregătiri de iarnă

DN 17, în pericol de înzăpezire

Premierul Victor Ponta a susţinut o videoconferinţă în această dimineaţă, cu autorităţile din teritoriu, tema principală fiind privitoare la comandamentul de iarnă şi efectuarea pregătirilor necesare pentru prima zăpadă pentru a nu exista situaţii nedorite.

Victor Ponta: Vă asigur că iarna vine

„Aş dori să vă spun la modul la cel mai serios ca anul acesta să nu se mai întâmple ce s-a întâmplat de fiecare dată, iarna care a venit pe nepregătite. Vă asigur că vine iarna, nu ştim exact când, în ce zi şi care va fi cantitatea de precipitaţii dar de data aceasta aş dori cu toţi cei care au atribuţii în domeniu, să ne pregătim din timp”, a declarat premierul Victor Ponta.

Primul ministru a solicitat din partea Ministerului Transporturilor activarea comandamentului de iarnă de săptămâna viitoare şi care va fi activ până în primăvară. Cu acest prilej s-a solicitat prezentarea unei hărţi pe fiecare regiune şi care să conţină drumurile care se află în pericol de a fi blocate în cazul în care vor cădea precipitaţii.

„Aş vrea să faceţi publicitate acestei hărţi către autorităţile locale, către prefecturi, către inspectoratele de situaţii de urgenţă şi oamenii să ştie pe cât posibil care sunt zonele în care în mod obişnuit să blochează circulaţia în momentul apariţiei precipitaţiilor”, a mai completat Victor Ponta.

Interdicţii pentru camioane pe timp de ninsoare

Premierul a mai cerut să i se facă o prezentare a modului de colaborare interinstituţional, în primul rând relaţionarea cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean care să intervină prompt în luarea de măsuri în oprirea circulaţiei înainte de apariţia blocajelor.

Vreau să vă asumaţi responsabilitate chiar dacă sigur unii oameni vor fi supăraţi că de ce nu îi lăsăm să plece pe drum când începe ninsoarea, eu vă dau autoritatea ca să închideţi acele drumuri, în special pentru utilaje şi camioane pentru că maşinile mici le mai împing oamenii dar la camioanele blochează zile în şir”, a mai spus Victor Ponta.

Un alt apel făcut de premier face referire la şefii CFR în a se lua măsurile necesare pentru a nu mai exista trenuri înzăpezite pe anumite rute cum s-a întâmplat anul trecut.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5