Discipolii lui Ticu Şteff duc mai departe dragostea pentru schiul alpin. Un memorial dedicat marelui profesor, pe Pârtia Cocoş

Zeci de iubitori ai sporturilor de iarnă şi ai schiului alpin, de toate vârstele, şi-au dat întâlnire, în acest sfârşit de săptămână, pe Pârtia Cocoş, la prima ediţie a Memorialului „Dumitru Şteff”. Competiţia organizată de Asociația Prouniversitaria „Babeș-Bolyai” Bistrița l-a avut drept coordonator pe prof. Horea Ştefănescu, care a avut alături o echipă de studenţi şi absolvenţi ai Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Extensiei Bistriţa a Universităţii Babeş-Bolyai, profesori, colegi. 

         Concursul şi-a propus să promoveze acest sport căruia prof. Ticu Şteff şi-a dedicat întreaga carieră. Cupe, medalii şi diplome au fost răsplată pentru cei care au obţinut cei mai buni timpi, însă de câştigat au avut cu toţii.

         ***

         Prof. Dumitru (Ticu) Şteff a trecut poarta veşniciei la 73 de ani, la finele lunii septembrie 2018. Născut în Bistriţa Bârgăului, acesta a absolvit Liceul „Liviu Rebreanu” din Bistriţa, urmând apoi cursurile Institutului de Cultură Fizică din Bucureşti. A profesat la LPS Bistriţa şi ca mai toţi sportivii de pe Valea Bârgăului acesta a îndrăgit sporturile de iarnă şi schiul alpin. Pe parcursul carierei a îndrumat zeci de sportivi, fiind un model pentru elevii săi, un dascăl dedicat.

         „Om cu calități remarcabile în sport, dascăl și pedagog dedicat. Având specializare în schiul alpin, a șlefuit mulți elevi o perioadă îndelungată, urcând și coborând multe pârtii din România și Europa. În perioada anilor 1969-1973, sub îndrumarea lui am participat la multe competiții județene și naționale, fiind unul dintre privilegiații beneficiari ai cunoștințelor acestui profesor, ulterior prieten”, scria Crăciun Silivan.

„Ticu Steff, parintele schiului alpin bistriţean, a plecat dintre noi pe pârtiile imaculate ale eternităţii! A fost mentorul, profesorul, prietenul a zeci de generaţii de copii cărora le-a sădit în suflet dragostea de munte şi plăcerea de a schia. Vei fi veşnic în amintirea noastră şi de câte ori vom pune schiurile pe picioare, ne vom aminti că ţie îţi datorăm această sublimă plăcere”, transmitea Marcel Berbecar.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5