Direcţia Silvică Bistriţa împădureşte 24 de hectare în campania de primăvară!

Direcția Silvică Bistrița-Năsăud împădurește, în campania de primăvară a lui 2020, o suprafață totală de 24 hectare, din care 18 ha în păduri de stat și 6 ha în păduri private aflate în administrare.

Pentru împăduririle din această primăvară sunt utilizați 154.000 de puieți din speciile gorun, molid, paltin de munte, frasin și cireș proveniți din pepinierele Direcției Silvice Bistrița-Năsăud. În perioada 20-23 martie au fost efectuate lucrări la șantierele de împăduriri  ale ocoalelor silvice Bistrița și Beclean, precum și la pepiniera silvică Beclean, de la lucrările de scos ale puieților forestieri necesari acțiunilor de împăduriri.

Lucrările de împădurire continuă în această perioadă cu aplicarea măsurilor suplimentare de protecție a muncitorilor și a personalului silvic, în vederea prevenirii infecției cu Covid19, conform prevederilor legale.

***

Regia Națională a Pădurilor - Romsilva este parte a campaniei naționale de împădurire O padure cat o tara derulată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor sub înaltul patronaj al Președinției României.

Mai multe informații despre această campanie găsiți la https://www.opadurecatotara.ro

 Regia Națională a Pădurilor - Romsilva va planta aproape 19 milioane de puieți forestieri în cadrul campaniei de împăduriri de primăvară și va regenera 8.998 hectare fond forestier, din care 6.054 hectare prin regenerări naturale și 2.944 hectare prin regenerări artificiale.

 Programul din acest an de regenerare a pădurilor de stat administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva prevede lucrări de regenerare pe 12.531 hectare fond forestier în cele două campanii de împăduriri, de primăvară și de toamnă, cu o investiție de 199,2 milioane lei.

Harta interactivă și detaliată a tuturor șantierelor de împăduriri din pădurile de stat administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva poate fi consultată pe pagina noastră de internet, la următoarea adresă: https://bit.ly/3cyWeIs

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a regenerat în ultimii șapte ani 111.554 hectare fond forestier de stat, plantând în această perioadă peste 200 milioane de puieți forestieri.

 

 

 

 

 

Comentarii

10/04/20 11:43
Luna pădurii

Râpile, numai pecingini,
Scot pădurari din origini,
La sădit de plopi și iove -
Transcarpatice mangrove.

La munte, prin păduroaie,
Cinci plantează, șapte taie,
Nouă stivuiesc opt lemne,
Le măsoară și pun semne.

Urmând să prevină riscul,
Să nu-i căpuiască vâscul,
Un primar și doi barabori
Bagă trei drujbe în arbori.

Doar la marginea pășunii
Cresc în vetre noi gorunii,
Sfidând toți fagii și-arinii,
Sus, de pe Dealul Herinii.

10/04/20 17:12
Gavrilă N. Moldovan

Felicitări pentru poezie. Imi place,folosiți cuvinte netocite. Unele le-am căutat prin atlasul botanic. Am ajuns la concluzia... „când mă compar mă admir,iar când mă analizez câte lipsuri am mă apucă groaza”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5