Direcţia pentru Agricultură: Continuă programul de susținere a producției de usturoi! Până când se depun cererile

MADR continuă și în anul 2023 programul de susținere a producției de usturoi. În Ședința de Guvern din data 4 mai 2023 a fost adoptată o Hotărâre prin care se aprobă schema de ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de usturoi, precum și pentru stabilirea unor măsuri de verificare și control al acesteia, în anul 2023, potrivit Regulamentului (UE) nr. 1408/2013, care va fi implementată de către direcțiile pentru agricultură județene și oficiile fitosanitare județene.Schema se va aplica pe întreg teritoriul României în anul 2023, iar impactul bugetar este de 29.700.000 lei, reprezentând echivalentul a maxim 6.001.200 euro.
"Depunerea cererilor se va realiza până la data de 31 mai inclusiv, iar valorificarea producției se va face în perioada 1 iunie - 21 noiembrie inclusiv. Așteptăm fermierii bistrițeni, potențiali beneficiari ai programului, să depună cererilor la sediul Direcţiei pentru Agricultuiră Bistriţa-Năsăud", a declarat ing. Ioan Nuţu Tabără, director executiv al DAJ Bistriţa-Năsăud.
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a menţionat că acest program și-a dovedit din plin utilitatea asigurând o producție calitativă și cantitativă de usturoi românesc pentru consum. De asemenea, se oferă predictibilitatea de care este nevoie pentru stabilitatea producătorilor și pentru asigurarea accesului consumatorilor la produsele românești, obținute prin munca fermierilor români.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5