Din nou generatie de sacrificiu

Organizatia judeteana Bistrita-Nasaud a Partidului Social Democrat se vede obligata sa ia atitudine impotriva masurilor profund anti-sociale pe care Guvernul Boc le-a adoptat înaintea Crăciunului, cu referinta directa la ordonanţă de urgenţă "privind unele măsuri financiar-bugetare", care nu face altceva decat sa instituie, din nou, in Romania, categoriile sociale de sacrificiu.

Primii pe lista nepasarii guvernamentale inconstiente sunt pensionarii si salariatii din sectorul bugetar. In lipsa unor masuri de factura economica, menite sa protejeze populatia in aceasta perioada de criza, si in timp ce alte tari europene dau deja semne de relansare economica, in Romania, sub obladuirea presedintelui Basescu si a omniprezentului premier Boc, vor fi sacrificaţi pensionarii şi salariaţii din sectorul de stat, ca masura disperata menita sa ascunda incompetenta si lipsa masurilor de relansare a guvernului de dreapta. Ordonanţa nr. 114/2009 prevede disponibilizarea a 15.000 de persoane din sistemul de invatamant , ordonanţa interzice acordarea de tichete de masă şi tichete de vacanţă în instituţiile publice, si prevede, in 2010, inghetarea pensiilor.

Promisiunile electorale ale tandemului Basescu-Boc, cum ca punctul de pensie va fi egal cu cel puţin 45% din salariul mediu brut lunar pe economie, a fost uitat de cei doi, mentionandu-se doar anul 2011 ca punct de pornire, iar pensiile nu vor fi indexate pe parcursul anului nici macar cu rata inflaţiei. Guvernarea ce abia incepe mai desfiinteaza ajutoarele acordate familiilor de pensionari sub formă de alimente drept compensaţie pentru tichetele gratuite de transport nefolosite si, in disperarea de a acoperi datoriile acumulate in desantata campanie electorala, prevede tăieri de salarii şi concedieri in intregul sistem bugetar, ca măsuri de economisire. Este absolut descalificanta atitudinea celor care, in campania electorala, nu au spus nici macar un cuvant despre adevaratele lor intentii, amagind o tara intreaga doar pentru pastrarea puterilor si privilegiilor, acuzand social-democratii ca nu au solutii pentru aplanarea crizei.

Intr-adevar, PSD nu ar fi apelat niciodata la o asemenea solutie, nu ar fi permis niciodata ca aceasta criza sa fie decontata doar de pensionari, bugetari si persoane cu venituri mici, si acuzam cu toata fermitatea dezmatul care se pregateste in guvern pe bani publici, de care vor beneficia doar apropiatii, sponsorii actualului presedinte si camarila PD-L. In timp ce pensionarii nu stiu cum vor trece iarna, doamna ministru Elena Udrea primeste cadou un minister mamut, cu miliarde de euro pentru cheltuieli, clientii PD-L se insira la usile ministerelor pentru recuperarea banilor investiti in campania electorala, iar romanii incep sa-si dea seama de inselatoria care le-a fost pregatita in ultimele luni. In aceste conditii, nu PSD are o problema de credibilitate, ci actualii guvernanti, in frunte cu Traian Basescu, care vor trebui sa-i priveasca in ochi pe romanii care au ales in 6 decembrie dreapta, nestiind ce li se pregateste sau pur si simplu pacaliti voit de masinaria de propaganda Basescu-Blaga-Videanu-Udrea. Din pacate, nici in 2010, dragi romani, nu veti trai bine.

Biroul de presa PSD BN

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5