Diana Morar: PSD încearcă să deţină un control asupra instituţiilor statului, cu orice preţ!

Consilierul municipal Diana Morar a tras un semnal de alarmă cu privire la modul în care PSD vrea să deţină controlul justiţiei, fapt care a determinat şi slăbirea instituţiilor statului.

         „Nu ne simţim în siguranţă pe şoselele ţării, cu un sistem medical prăbuşit, nu ne simţim în siguranţă să ne lăsăm copiii la şcoală, iar cazul Alexandra a şocat atât de mult opinia publică pentru că nu ne simţim în siguranţă nici în privinţa siguranţei şi ordinii publice pe care ar trebui să o asigure mai multe structuri şi instituţii publice. Vreau să trag un semnal de alarmă faţă de modul obsesiv în care PSD încearcă să deţină un control asupra instituţiilor statului, cu orice preţ. PSD a subjugat toate instituţiile, dorind un singur lucru: control deplin pe justiţie. Această luptă a PSD pentru a controla Justiţia a slăbit în complementar toate instituţiile care se ocupă de siguranţa statului şi siguranţa cetăţeanului. Imediat ce au câştigat alegerile, membrii PSD au urmărit să instituie legi care să le favorizeze clientela lor de partid şi să acopere infracţionalitatea”, a declarat preşedintele Organizaţiei Judeţene a Femeilor Liberale.

Av. Diana Morar a menţionat că, în timp ce au fost anulate, ca fiind neconstituţionale, protocoalele de colaborare între SRI şi DNA şi celelalte parchete, ca mod de obţinere a informaţiilor, s-a ajuns acum la  prietenii legate între poliţişti şi interlopi pentru acelaşi lucru.

Aceasta a  propus şi o serie de soluţii imediate. „S-a dovedit eficienţa scăzută a sistemului de localizare a apelurilor şi identificarea poziţiei apelantului în teritoriu. Acest lucru este o problemă şi ar trebui să existe un cadru legislativ care să permită extinderea sistemului 112 în privinţa localizării, pentru că din punct de vedere tehnic se poate, dar trebuie şi din punct de vedere legal ca o instituţie a statului să te localizeze şi să nu există a încălcare a drepturilor omului prin încălcarea intimităţii. Se impune necesitatea revizuirii procedurilor de alertare, organizare a punctelor de comandă şi coordonare a forţelor şi mijloacelor de intervenţie la nivel instituţional şi coordonarea dintre instituţii, astfel încât să nu se repete un dialog cu operatorul de la 112 cu dispecerul de la Poliţie. Se impune un sistem de pregătire a personalului şi a funcţionarilor prin creşterea capacităţilor de intervenţie în funcţie de scenariul situaţiilor de criză (în cazul Alexandrei, nimeni nu a luat nicio măsură, toţi au anunţat mai sus, iar undeva s-a blocat această raportare şi nu a existat o colaborare intra şi interinstituţională). Ar trebui în regim de urgenţă ca Parlamentul să adopte Legea privind identificarea persoanelor dispărute”, a declarat Diana Morar, menţionaând că prin astfel de demersuri cetăţenii ar începe din nou să creadă în instituţiile statului.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5