Dezvoltarea Extensiei Bistriţa a Universităţii Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, pe agenda reprezentanţilor judeţului

         Conducerea Instituţiei Prefectului judeţului Bistriţa-Năsăud a primit recent vizita decanului Facultăţii de Studii Europene a UBB Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Nicolae Păun, care a prezentat proiectul de dezvoltare a Extensiei Universitare de la Bistriţa, din perspectiva facultăţii pe care o reprezintă. La discuţii au luat parte prefectul Ioan Ţintean, subprefectul Ovidiu Frenţ, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Alexandru Pugna, precum şi lector univ. dr. Dorin Dobra.

         Cu acest prilej, reprezentanţilor judeţului li s-a adus la cunoştinţă intenţia revenirii la Bistriţa a Facultăţii de Studii Europene, prin patru linii masterale noi, începând cu anul universitar 2015/2016, care se adreseză pe de o parte mediului de afaceri, iar pe de altă parte sferei administrative. În prezent, se efectuează pregătirile necesare pentru organizarea admiterii la următoarele specializări: (I) Management şi negocieri internaţionale şi europene – masterat care se va desfăşura exclusiv la Bistriţa, (II) Evaluarea dezvoltării regionale, (III) Afaceri europene şi management de programe, (IV) Guvernanţă europeană. Conform decanului Nicolae Păun, această ofertă educaţională însumează patru masterate de excelenţă ale Universităţii Babeş-Bolyai, prin care se doreşte formarea unui corp de specialişti de elită, atât în mediul instituţional cât şi în cel economic.

         Prefectul Ioan Ţintean a precizat că pentru judeţul Bistriţa-Năsăud, o astfel de deschidere a Facultăţii de Studii Europene este extrem de binevenită, în contextul în care învăţământul trebuie să fie în acord cu schimbările pentru care societatea se pregăteşte, ba mai mult, să le anticipeze. „Mă bucură enorm iniţiativa dumneavoastră, care atrage perspectiva dezvoltării la Bistriţa a unui nucleu universitar de calitate. Ridicarea standardului educaţional înseamnă o certitudine în plus că avem şansa formării specialiştilor de care avem nevoie, la noi acasă. Ţinem mult la ceea ce face Universitatea Babeş-Bolyai şi vă vom sprijini cu toate forţele de care dispunem”, a menţionat înaltul funcţionar public.

Vicepreşedintele Alexandru Pugna, în calitate de reprezentant al Consiliului Judeţean, şi-a arătat la rândul său întreaga disponibilitate în susţinerea acestui demers.

Comentarii

12/05/15 12:42
Vizitator

Ce are sula cu prefectura. La Bistrita se fac Studii Europene si nu exista o Facultate de Horticultura si una de Silvicultura care ar putea sa beneficieze de cele doua unitati de ceretare cu traditie precum Statiunea Pomicola si Statiunea de Cercetari si Amenajari Silvice care se zbat sa supravietuiasca iar politrucii locali in loc sa le sprijine pun umarul la desfiintarea lor ravnind sa le ia si ultimele suprafete de teren destinat cercetarii. De aceea, acum cand inca nu e prea tarziu, autoritatile locale ar trebui sa se straduiasca pentru a infiinta la Bistrita o facultate de horticultura si alta de silvicultura, pe langa cele doua statiuni care ar putea sa asigure baza de instruire practica a studentilor in domeniile respective. In plus, la Bistrita functioneaza Liceul Agricol si Grupul Scolar Forestier, care ar putea sa constituie baza de recrutare a viitorilor studenti pentru cele doua facultati.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5