Desfiinţarea funcţiei de preşedinte onorific UCGN?!

Pe 8 noiembrie, la Salva, va avea loc Adunarea Generală Omagială Extraordinară a Uniunii Comunelor Grănicereşti care va marca 245 de ani de la martiriul lui . Cu acest prilej, se va pune în discuţie şi funcţia de preşedinte onorific care, după cum ne declară secretarul Uniunii, Valentin Gălăţan, nu e prevăzută în Statut şi, preşedintele onorific nu are atribuţii. Această problemă va fi propusă spre vot membrilor Adunării, invitaţia fiind făcută şi actualului preşedinte onorific, Teodor Tanco. Propunerea vine datorită faptului că preşedintele onorific a creat „discordie între membrii Uniunii”, Valentin Gălăţan afirmând că Teodor Tanco doreşte accederea într-o funcţie executivă: „Rezultă clar ura, dispreţul faţă de tot ceea ce s-a făcut, vărsaţi veninul ce l-aţi acumulat în 18 ani în eul dvs., frustrarea că nu sunteţi în executiv şi că nu puteţi dispune discreţionar în sânul uniunii”.

Gălăţan spune că injuriile aduse de Tanco, prin intermediul mass-media, au pornit de la faptul că în şedinţa Consiliului de Administraţie al UCGN, din 2 iunie, a avut curajul să-l contrazică, mai ales că preşedintele onorific neavând atribuţiuni, s-a dus singur să trateze pentru un sediu în valoare de 8 miliarde, cu proprietarul imobilului, neconsultându-se cu colegii. Tanco mai este acuzat că a dorit să desfiinţeze bursele şi stipendiile acordate de Uniune: „Când v-am spus că greşiţi şi că alţii, de-a lungul timpului, au mai avut astfel de idei, dvs. m-aţi făcut, în acea şedinţă, trădător, iar când v-am citat, ce aţi spus, într-un caz similar - Ion Ciocan, fost director al Liceului Grăniceresc şi preşedinte al Administraţiei Fondurilor Grănicereşti, aţi tăcut fără replică”.

Secretarul UCGN mai spune că Tanco nu se află pe lista membrilor fondatori existent la Judecătoria Năsăud ca anexă la hotărârea 40/1990 şi că este din 2008 preşedinte de onoare „prin ducerea în eroare şi a timorării delegaţiilor în Adunarea Generală din 9 mai, prin ameninţări şi citirea intervenţiilor dumnealui la prefect şi la Curtea de Conturi”, venind apoi cu pretenţii să i se emită o adeverinţă pe care să o utilizeze ca dovadă, pe care a compus-o chiar Teodor Tanco.

Preşedintele onorific a acţionat în judecată UCGN pentru desfiinţarea Fondului de Stipendii şi Burse, „uitând că a participat la Adunarea Generală cu pricina şi că a fost de acord cu propunerea înfiinţării, fapt ce reiese din procesul-verbal al Adunării, susţinând în faţa instanţei contrariul”.

Conform informaţiilor primite de la preşedintele Filialei Fondurilor de Stipendii şi Burse, Antonel Pop, judecătorii au admis recursul, urmând ca o nouă înfăţişare să aibă loc pe 29 noiembrie. „Dacă denigrarea mea va mai apărea în presă urmează alte căi pentru a dovedi afirmaţiile dvs. gratuite la adresa persoanei mele”, este mesajul final transmis de Valentin Gălăţan preşedintelui onorific Teodor Tanco.

În altă ordine de idei, şi în acest an, pe lângă lupta pentru recâştigarea proprietăţilor, Uniunea Comunelor Grănicereşti, prin Filiala Fondul de Stipendii şi Burse, acordă, pentru 16 copii, din 14 localităţi grănicereşti, câte 120 lei pe lună şi, de asemenea, printr-un protocol asigură cazarea gratuită în cămine studenţeşti pentru 12 studenţi.

M.M.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5