Desfiinţarea Centrului de Sănătate Teaca, pe agenda şedinţei de Guvern!

Acum şase ani, la început de aprilie, Ministerul Sănătăţii din Guvernul Boc anunţa desfiinţarea a 67 de spitale, pentru care practic nu se mai asigura finanţare prin Casa de Asigurări de Sănătate.  La acea vreme s-a sugerat transformarea lor în cămine de bătrâni. Printre ele, figura şi Centrul de Sănătate Teaca.

         Autorităţile locale, primarul Damian Muntean au intervenit şi au aprobat înfiinţarea unei Unităţi medico-Sociale la Teaca, care să deservească zona de Câmpie. Lucrurile au funcţionat la acel nivel, dar negru pe alb nimeni de la nivel central nu a scris că acel centru se desfiinţează. 

         În şedinţa de Guvern de joi, Guvernul Grindeanu are pe ordinea de zi tocmai o hotărâre prin care se aprobă “desfiinţarea Centrului de Sănătate Teaca, cu sediul în comuna Teaca nr. 54, judeţul Bistriţa - Năsăud, ca urmare a Hotărârii Consiliului Local al comunei Teaca nr. 54/2011, cu modificările şi completările ulterioare, unitate sanitară publică cu paturi, cu personalitate juridică, pentru care managementul asistenţei medicale a fost transferat către Consiliul Local al Comunei Teaca, Judeţul Bistriţa-Năsăud”.  Practic, se pun în regulă nişte acte.

La art. 2, se prevede că toate componentele bazei materiale achiziţionate cu finanţare de la bugetul de stat sau cu credite externe garantate de Guvern, inclusiv stocurile de medicamente şi materiale  sanitare, după caz, şi care se află în administrarea unităţii sanitare se dau în administrarea Unităţii de Asistenţă Medico – Socială Teaca  şi se vor prelua prin protocol de predare – preluare, semnat de Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Bistriţa – Năsăud, în numele statului, şi de Unitatea de Asistenţă Medico – Socială Teaca, în termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.  

„În 2011, au fost desfiinţate  peste 60 de unităţi medicale, printre care se număra şi Centrul de Sănătate Teaca. Noi am transformat acel centru în Unitate Medico-Socială. De atunci şi până-n prezent nu a fost luată o hotărâre care să consfinţească această desfiinţare, ceea ce ne-a încurcat de-a lungul timpului. Această unitate medico-socială funcţionează şi vrem să solicităm de la Ministerul Sănătăţii creşterea numărului de paturi de la 14 la 30, pentru a putea avea norme întregi la personal. Este mai mult o procedură juridică, administrativă”, ne-a explicat primarul Damian Iustian Muntean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5