Liga a 4-a de fotbal Etapa a IX-a – duminică 5 octombrie 2008

DERBIUL ETAPEI

HENIU PRUNDU BÂRGĂULUI – PROGRESUL JELNA 3-1 (1-1)

Rezultatele celei de a noua etapă, a Ligii a IV-a, de fotbal, nu au influenţat, aproape deloc, ordinea anterioară a clasamentului, cu excepţia echipei Progresul Jelna, care, în urma înfrângerii din derbiul de la Prundu Bârgăului, a coborât de pe locul 3, pe locul 5, în timp ce Heniu a rămas pe acelaşi loc 6, urmat de Silvicultorul Maieru, pus pe fapte mari şi în această etapă (8-2 cu Rebrişoara). În cealaltă jumătate a clasamentului, au rămas, în ordine, următoarele echipe: Victoria Uriu, învinsă sâmbătă cu 4-2 de Voinţa Mărişelu, Someşul Rebrişoara, Eciro Forest Telciu, care a săltat 2 locuri, după egalul cu Rebra, Spicul Salva, învinsă sâmbătă la Livezile de lideră cu 5-0, Unirea Lechinţa, abia depăşită, la limită, de Progresul Năsăud, Dimex Rebra şi Minerul Rodna, lanterna roşie actuală a Ligii a IV-a, umilită în această etapă cu 15 goluri de către Voinţa Cetate.

Vulturii au înregistrat scorul tuturor etapelor şi au urcat pe locul 3, având ghearele pregătite să înşface 2 puncte, în hopul care-i aşteaptă la Salva, care-i despart de Năsăud, respectiv 4 puncte faţă de lidera din Livezile. Lupta devine tot mai încinsă în ascensiunea spre podium, unde Heniu mai controlează încă situaţia, barând ascensiunea echipelor aspirante dar şi urmărind greşelile celor din eşalonul superior. Lupta se ascute şi în rândul echipelor intrate în picaj, spre subsolul umed al clasamentului.

Pe stadionul din Prundu Bârgăului, bine întreţinut, dar înmuiat de ploaia măruntă şi continuă, aproape 100 de spectatori au asistat, duminică, la derbiul etapei Ligii a IV-a, dintre echipa locală Heniu şi Progresul Jelna, antrenate într-o luptă rapidă, care pe care, aproape disperată, cu mari dorinţe de victorie din ambele părţi.

Scorul este deschis de gazde, în min.4, prin Năstase, omul de gol al bârgăuanilor, care îl găseşte nepregătit pe portarul Pop. Însistenţele oaspeţilor aduc destul de repede egalarea, în min.15, prin neîntrecutul Bereţchi, care î-l execută, fără crâcneală, pe celălalt Pop, portarul gazdelor. Insistenţele aparţin, în continuare, ambelor echipe, care desfăşoară un joc spectaculos, cu tehnici demne de luat în considerare, având în vedere terenul alunecos, dar numeroasele ocazii sunt risipite, rând pe rând, scorul primei reprize rămânând egal.

Repriza secundă este la fel de dinamică, lupta devenind din ce în ce mai intensă, cu ocazii foarte mari ale oaspeţilor, dar cu înscrieri din partea gazdelor, care şi-au adjudecat, cu încă două goluri, o victorie aşteptată. Golul victoriei este înscris de acelaşi Năstase, în min.77, după care jocul se accelerează din nou, balonul este purtat de la o poartă la alta, dar soarta jocului este pecetluită, pe tabela de marcaj, de golul lui Matei, în min.81, deşi lupta dintre cele două echipe a continuat fără suflare, până la cea finală, a fluierului arbitrului Gotea. A fost un joc deosebit de palpitant şi spectaculos.

Meciul a fost arbitrat corect, de către Gotea, la centru, Roşca şi Deac, la margini, înregistrându-se mai multe avertismente: pentru Sas, de la gazde şi pentru Şomodi, de la oaspeţi, în prima repriză, Arcălean, Bâzdara şi Tot, de la oaspeţi, în repriza secundă. Jocul a beneficiat de observaţiile atente ale lui Toma Ivan.

Golurile au fost marcate de către Năstase Emanuel (min.4 şi min.77), Matei Răzvan (min.81), pentru gazde şi Bereţchi Gigi (min.15), pentru oaspeţi.

Prundu Bârgăului: Pop Horaţiu, Patca Aurelian, Sas Sorin, Ruscău Valentin, Nagy Francisc, Halostă Sergiu, Dodea Andrei, Năstase Emanuel, Ruscău George, Ciurea George, Chifa Ioan. Rezerve: Bistrian, Matei Răzvan, Haidar Denis, Svoboda Călin, Surcel Dumitru, Mateşan Petru. Instructor: Nicolae Ioan.

Progresul Jelna: Pop Lucian, Macovei Ciprian, Arcălean Ioan, Ani Cristian, Şomodi Paul, Tot Marius, Bâzdara Răzvan, Bereţchi Gigi, Bâlă Mihai, Cucuiet Claudiu, Clopa Raul. Rezerve: Gavriloaie Marian, Bârlean Marius, Cotuţ Nicolae, Isar Paul, Pop Ionuţ, Bugnar Cristian. Instructor: Ionele Traian.

Meciul juniorilor a fost, relativ echilibrat, în ambele reprize scorul fiind egal, 0-0 la pauză şi 1-1 la final.

Dorim succes, în continuare, tuturor echipelor!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5